Brede school en appartementen 'even' open | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Brede school en appartementen 'even' open

Donderdag gaan de deuren van 16.00 tot 19.00 uur van de brede school en de appartementen in Noorderpolder in Zierikzee open. Leerlingen van openbare basisschool Theo Thijssen in Zierikzee en medewerkers van Eilandzorg brengen een bezoek aan de bouw. Het hoogste punt is bereikt. Een nieuwe mijlpaal in de realisatie van de brede school en appartementen. De bouw van de brede school en de appartementen is een samenwerking van Zeeuwland, Marsaki, gemeente Schouwen-Duiveland en Eilandzorg.

Deze middag nemen de leerlingen en (potentiële) ouders/verzorgers van basisschool Theo Thijssen een kijkje in hun toekomstig school. De brede school van twee verdiepingen biedt onderdak aan basisschool Theo Thijssen, kinderdagverblijf / peuterspeelzaal / buitenschoolse opvang van Kibeo en een multifunctionele ruimte voor welzijnsactiviteiten.

Ook de medewerkers van Eilandzorg bezoeken deze middag de bouw. Toekomstige bewoners krijgen later de gelegenheid de appartementen te bezoeken, omdat de bouw voor hen nu nog niet toegankelijk is. Het appartementengebouw telt vier woonlagen met 28 zelfstandige huurappartementen. Deze appartementen, met een oppervlakte van circa 85 m2, zijn bedoeld voor ouderen met een somatische zorgvraag en volwassenen met niet aangeboren hersenletsel. Eilandzorg biedt in de appartementen 24 uur zorg. Ook zijn er vier ontmoetingsruimtes voor de bewoners.

De gebouwen staan er. Het project bevindt zich nu in de afbouwfase. Als alles volgens planning loopt, wordt het project begin april 2014 opgeleverd.