Schouwse koks koken in Amstelhotel

Algemeen

Op woensdag 26 juni aanstaande zullen twee Zeeuwse restaurateurs/chef-koks, Ernesto Besling van Brasserie Maritime te Zierikzee en Bart de Bree van Hostellerie Schuddebeurs te Schuddebeurs, als gastchef-koks samen gaan koken met chefkok Rogér Rassin van restaurant La Rive in het prestigieuze Amstel Hotel te Amsterdam.

 

In het kader van de Zeeuwse maand, zijn deze chefs uitgenodigd om hun Zeeuwse specialiteiten te presenteren aan de gasten van restaurant La Rive. Brasserie Maritime maakt een gerecht met schaal- en schelpdieren en Hostellerie Schuddebeurs een gerecht met Zeeuwse groenten en Oosterscheldekreeft. Deze samenwerking is tot stand gekomen dankzij de Vereniging van de “Kring van de Oosterscheldekreeft” en het Amstel Hotel. Op maandag 3 juni jongsleden hebben namelijk 10 chefkoks van deze vereniging Oosterscheldekreeften uit de Zeeuwse wateren naar Amsterdam gebracht en gepresenteerd.

Meer nieuws