Eindelijk aanhouding van mogelijke brandstichters | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Eindelijk aanhouding van mogelijke brandstichters

Met de aanhouding van  twee mannen in Oosterland - in de nacht van dinsdag op woensdag – lijkt de politie dichtbij de daders van de serie brandstichtingen in het dorp.Hun betrokkenheid bij de brandstichtingen aan schuurtjes in Oosterland wordt onderzocht.

De mannen zijn 22 en 38 jaar oud en afkomstig uit Oosterland zelf. Dinsdagnacht rond 03.00 uur is er wederom brand gesticht in een schuurtje in de Lange Achterweg..  Bij deze brand is de 38-jarige man gewond geraakt. Hij is voor medische behandeling naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht en is daarna aangehouden. De 22-jarige man is in verzekering gesteld.

Sinds vorig jaar maart is de politie bezig met een onderzoek naar diverse brandstichtingen in Oosterland. Sinds die tijd zijn er inmiddels meer dan vijfentwintig branden geweest, voornamelijk in schuurtjes. Jongstleden maart is er een verdachte aangehouden voor het stichten van de branden. Die verdachte is na drie dagen weer in vrijheid gesteld Agenten hebben extra gesurveilleerd in Oosterland.

,,Wij verzoeken getuigen of personen die meer informatie kunnen geven over de branden in Oosterland zich te melden op het politiebureau of te bellen naar 0900-8844,” zo laat de politie weten. De branden houden het dorp al geruime tijd in de ban.