Toezichtsraad Pontes begrijpt vragen financiën niet

Algemeen

De Raad van Toezicht van Pontes Pieter Zeeman begrijpt niets van de vragen die er in de plaatselijke politiek leven over het geld voor Campus Cultura. Na een publicatie in de media en vragen van met name de CDA-fractie zou de indruk gewekt zijn dat er mogelijk geld van de campus wordt ingezet om financiële risico's van Pieter Zeeman te dekken. Daarvan is volgens de Raad van Toezicht geen sprake. De Campus Cultura is een project van de gemeente en wordt in samenwerking met de raad uitgevoerd. Lees hier de reactie van de raad van Toezicht

[banner]

 

,,De Raad van Toezicht van de Stichting Scholengroep Pontes, mede verantwoordelijk voor Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee, is verbaasd over de vragen die o.a. vanuit de CDA-fractie in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland zijn gesteld, bij de behandeling van de begroting 2012 en de jaarrekening 2011 van de Pontes Scholengroep in de Commissie Samenleving en Bestuur.

 

Wij betreuren het ten zeerste dat onterecht bij enkele fracties de indruk is ontstaan, dat er een verband zou zijn tussen de begroting van de school en het budget van ca. 2,2 miljoen euro dat door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld voor de realisatie van het Campus Cultura plan, dat momenteel wordt uitgevoerd. Wij willen benadrukken dat het hier een gemeentelijk project betreft, dat uiteraard in nauwe samenwerking met Pontes Pieter Zeeman wordt gerealiseerd. De kosten worden door de gemeente betaald uit het eerder genoemde gemeentelijke budget.

De gemeente Schouwen-Duiveland wil door deze investering mede zorgdragen voor het behoud en kwalitatief versterken van het voortgezet onderwijs, alsmede van cultuur-educatieve voorzieningen zoals de openbare bibliotheek, muziekschool en jeugdtheaterschool.

 

Als Raad van Toezicht hebben wij grote waardering voor de wijze waarop dit Campus Cultura plan tot stand is gekomen en momenteel met alle betrokken partners handen en voeten krijgt.

 

In de toelichting op het raadsvoorstel wordt geconstateerd dat de Campus Cultura gelden niet duidelijk terug te vinden zijn in de begroting en dat daarom het verloop van dit budget niet zichtbaar is. Dat raadsleden willen weten hoe dat zit is begrijpelijk, maar voor antwoorden moeten ze niet bij Pontes, maar bij hun eigen gemeente zijn, zo moge duidelijk zijn. Wij betreuren dat ten onrechte de suggestie is gewekt dat dit geld (onzichtbaar) in de begroting van de Pontes Scholengroep zou zijn verdwenen.

Verder nemen wij nadrukkelijk afstand van de eveneens gewekte veronderstelling dat Pontes deze gelden wellicht zou kunnen gebruiken om toekomstige financiële risico’s af te dekken.

 

Het mag duidelijk zijn dat wij als Raad van Toezicht deze gang van zaken betreuren en zo snel mogelijk achter ons willen laten. We willen alle energie inzetten op het - samen met de Gemeente Schouwen-Duiveland, de Openbare Bibliotheek, de Muziekschool en Jeugdtheaterschool - tot een daverend succes maken van dit uitdagende Campus Cultura project: prachtig toonbeeld van goede samenwerking!

 

Raad van Toezicht Stichting Scholengroep Pontes,

namens deze,

 

Henk de Kraa, voorzitter

Daan van der Wekken, Zierikzee

Roel Jansen, Burgh-Haamstede - einde open brief.

Meer nieuws