Waterschap sluit kasloket

Algemeen

Het kasloket van waterschap Scheldestromen sluit met ingang van 1 januari 2013.

Dit betekent dat de waterschapsbelastingen niet meer contant betaald kunnen worden in het kantoor aan de Kanaalweg in Middelburg. Alle kasbetalingen kunnen voortaan gedaan wor- den aan het kasloket van Sabewa Zeeland in het waterschapskantoor, Kennedylaan 1 in Terneuzen. Dit kasloket is elke werkdag geopend tussen 9 en 16 uur.

[banner] De reden van de sluiting van het kasloket in Middelburg is dat waterschap Scheldestromen vanaf 1 januari 2013 deelneemt aan Sabewa Zeeland. Het waterschap heft en int dus niet meer zelf de waterschapsbelastingen, maar heeft dit uitbesteed aan Sabewa Zeeland.

 

Sabewa Zeeland is een uitvoeringsorganisatie die is opgericht voor het heffen en innen van de gemeente en waterschapsbelastingen. Acht Zeeuwse gemeenten (Goes, Kapelle, Tholen, Bor- sele, Reimerswaal, Terneuzen, Hulst en Sluis) en het waterschap nemen deel. Het voordeel is bundeling van kennis en kunde op het gebied van belastingheffing- en inning in één organisa- tie. Bovendien zorgt het gezamenlijk heffen en innen van belastingen voor een kostenvoordeel voor de aangesloten partijen.

Het belastingloket van Sabewa Zeeland is bedoeld voor zowel kasbetalingen als het beant- woorden van vragen over de waterschapsbelastingen. Bellen kan ook. Sabewa is bereikbaar onder telefoonnummer 088-9995800 (lokaal tarief).

Meer nieuws