Verlies voor basketballers Mevo'80

Zowel het mannenteam als de jeugdploeg onder achttien jaar van Mevo’80 verloren hun jongste competitiewedstrijd bij Marathon. In de eerste drie kwarten waren de jeugdteams van Schouwen-Duiveland en Midelburg aan elkaar gewaagd. Toch waren de basketballers van Mevo’80 in het vierde en laatste kwart niet in staat de kleine achterstand goed te maken: 67-50. De mannen kwamen met 52-46 dichterbij de overwinning. Het eerste kwart was lastig voor Mevo’80. De scherpte werd gemist en daardoor ook een paar schoten. De lange mannen van Marathon waren duidelijk: ze pakten zowel de aanvallende als de verdedigende rebounds waardoor Mevo vrij snel op achterstand kwam, die enigszins beperkt werd: 18-10. Het tweede kwart was niet anders. Een paar fouten waren er voor nodig om de thuisploeg af te stoppen, maar de ontstane vrije worpen gingen er toch aardig in. Het samenspel van Mevo’80 was niet optimaal. Een paar keer veel te flauw gepasst waar Marathon makkelijk tussen zat. In het derde kwart liet Mevo’80 echt goed basketball zien: strakke passes, boundspasses afgewisseld met inside-acties en afstandsschoten. Ondanks een goed kwart van Michiel Kostense trok Marathon met haar klasse aan het langste eind.