SKNWK als enige nog zonder puntverlies

Algemeen

Van de acht zaterdagploegen op Schouwen-Duiveland heeft SKNWK als enige nog geen punten hoeven inleveren.De vierde zege op rij van de voetballers uit Nieuwerkerk kwam een stuk moeizamer tot stand dan de eerste drie overwinningen van het seizoen 2011/2012. Het team van trainer Thomas de Ridder kwam in Poortvliet op een 1-0-achterstand maar rechtte tegen SPS alsnog de rug door treffers van 'good old' Wilco de Valk en Robbert Padmos. Door de winst is SKNWK nu medekoploper met Kogelvangers maar de formatie uit Willemstad heeft een beter doelsaldo. Tot vorige week was ook De Fendert nog zonder puntverlies. Echter door een gelijkspel in Scharendijke tegen ZSC'62 moet De Fendert Kogelvangers en SKNWK in de vierde klasse B even laten gaan. Een klasse lager toonde MZC'11 ware veerkracht door thuis tegen Kapelle, een oud-club van de huidige trainer in Zierikzee, Adriaan Nieuwenhuijze, een 0-2-achterstand om te buigen in een 3-2-zege. Het gebeurde onder meer door twee treffers van Martijn van Grunsven (foto) die dit seizoen regelmatig zijn doelpunten meepikt. In de tweede klasse E kwam elke toto-uitslag voor de drie eilandelijke 'deelnemers' voor. Bruse Boys herstelde zich netjes na de 0-6-nederlaag tegen Terneuzense Boys en het 'verlies' van trainer Ronald van Oeveren door bij Dauwendaele met 1-2 te winnen. Duiveland kwam op het Oostersportpark met SSV'65 een 1-1 overeen waardoor de twee Duivelandse teams na vier speelronden in de middenmoot vertoeven. Van zo'n positie kan DFS slechts dromen. Op sportpark Van Zuijen ging Serooskerke er met de drie punten vandoor. Na dit resultaat staat er achter de naam van DFS slechts één punt. Eén team doet het nog slechter: Yerseke. Zowel DFS als Yerseke promoveerden vorig seizoen uit de derde klasse.

UITSLAGEN ZATERDAG Tweede klasse E: Dauwendaele-Bruse Boys 1-2 (0-1 en 0-2 Tom Blomaard) Duiveland-SSV’65 1-1 (1-1 Dennie le Comte) DFS-Serooskerke 1-3 (1-3 Pieter de Munnik)

Derde klasse B: MZC’11-Kapelle 3-2 (1-2 Martijn van Grunsven, 2-2 Ricky Bevelander, 3-2 Martijn van Grunsven)

Vierde klasse B: ZSC’62-De Fendert 0-0 Smerdiek-Brouwershaven 6-0 WIK’57-Chrislandia 1-5 SPS-SKNWK 1-2 (1-1 Wilco de Valk, 1-2 Robbert Padmos)

ZONDAG Vijfde klasse B: DZC’09-Hansweertse Boys 0-7 Renesse-Nieuw-Borgvliet 1-4

[banner]

Meer nieuws