Verwachte openingszege handballers Delta Sport

Delta Sport is de competitie beter begonnen dan vorig seizoen toen van latere kampioen Artemis werd verloren. In de eerste wedstrijd van het seizoen won het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalvereniging zondagmiddag in sporthal Onderdak naar verwachting met 25-21 van De Sprint. Opvallend was het scorend vermogen van Guust Sluijs: hij trof liefst achtmaal doel, een aantal dat hij zelden bereikt. De buitenspeler zelf was terecht ook tevreden. ,,Ik krijg ze wel eens minder, maar het lag aan mijn tegenstander. Hij was vrij traag met teruglopen na een aanval van zijn ploeg. Wij hebben het ook goed uitgespeeld en goed druk gezet vanaf de buitenkanten. Ze gingen er lekker in." De eerste helft was Sluijs een van de weinige mensen die een voldoende haalde. ,,Dit was de eerste wedstrijd waarin het om het echie gaat. Vorig jaar tegen Artemis hadden we ook zoveel spanning en dat sloeg er nu weer een beetje in. Het had ook een beetje met Piet Bos (teambegeleider die vrijdag overleed en voor wie voorafgaand aan de wedstrijd een ijzingwekkende minut stilte in acht werd genomen, red.) te maken. In de wedstrijd ben je er niet mee bezig, maar het speelt toch een beetje mee. Ik vond De Sprint niet verkeerd spelen want ze konden wel goed mee. Ik denk dat wij net iets slimmer waren."

[banner]

Dat slimmigheidje zat 'm met name toen de tweede helft (ruststand 10-11) een paar minuten oud was. Delta Sport-coach Rob de Vos: ,,Door het middenblok van Kenneth Mellaart en Thijs de Vos kon De Sprint de cirkel niet meer aanspelen en toen was de angel uit de ploeg. De tweede helft hebben we goed gespeeld. Die was vele malen beter dan de eerste. De passing ging omhoog en dan voel je vertrouwen. Toen ging alles zo snel, ook met break-outs die zonder stuitjes gespeeld werden. Daar zijn we sterk in". Scores Delta Sport: Guust Sluijs 8, Thijs de Vos, Guido de Graaf 4, Jimmy Niemans, Kenneth Mellaart 3, Martijn Giltay, Quinten Haze, Bob van Lint 1.