Zilte Ronde officieel van start gegaan

Algemeen

De Zilte Ronde een feit. Een club van inmiddels meer dan twintig ondernemers op Schouwen-Duiveland met één gemeenschappelijk doel: de streekproducten weer op de kaart zetten. Het initiatief komt van J. Meerdink van ’t Getij in Zierikzee. Hij constateert, dat Schouwen-Duiveland veel streekproducten heeft, maar dat het publiek dit onvoldoende mee krijgt. De mosselen doen het goed, maar hebben geen moment meer, dat ze gezamenlijk gepresenteerd worden. Meerdink denkt verder aan de kreeft, asperges, wijn, Schouws lam en nog veel meer.

In restaurant de Zeelandbrug presenteerden de bedrijven zich deze week en werd er een muurschildje onthuld. Alle deelnemers schroeven dit schild op de gevel. Onder de deelnemers natuurlijk veel restauranthouders, maar ook leveranciers van de Schouwse producten.

Meerdink:,,De bedoeling is, dat alle deelnemers iets met de producten gaan doen als het seizoen begint. Maar we laten de deelnemers vrij in de samenstelling van het menu. Ieder restaurant heeft vaak een eigen prijs,” aldus Meerdink. De presentatie van de kreeft krijgt de club als het ware cadeau. Die wordt eind maart nog onder toeziend oog van Commissaris van de Koningin gevangen op de Oosterschelde.

Het eerste grote project wordt de mega mosselmaaltijd op de Nieuwe Haven in Zierikzee, die gepland staat voor 11 juli. De Zilte Ronde hoopt tweeduizend mosselliefhebbers aan tafel te krijgen in een poging het Guinessbook of records te halen.

Meer nieuws