Vertrek managers openbare werken en ruimte en milieu

Algemeen

Binnen het management van de gemeente Schouwen-Duiveland vindt op dit moment een heuse stoelendans plaats. Aanleiding is onder meer het vertrek van de leidinggevenden van zowel Ruimte en Milieu én Openbare Werken. In december vorig jaar verruilde M. van den Heuvel haar functie als hoofd personeel organisatie voor de stoel van gemeentesecretaris. De vacature is zojuist opengesteld. De taken van het nieuwe afdelingshoofd zijn uitgebreid met concerncontroll en communicatie. Laatstgenoemde taak zit momenteel nog bij het afdelingshoofd Samenleving (welzijn).

De geplaagde afdeling Ruimte en Milieu heeft donderdag afscheid genomen van W. Mulder, die een vergelijkbare functie aanvaard heeft in Leiden. Mulder was enkele jaren geleden aangetrokken om de grote achterstanden op deze afdeling weg te werken. Daar is hij volgens wethouder A. Verseput (personeel) in geslaagd.

De vacature wordt ingevuld door G. J. Benou, die tot op heden leiding geeft aan de afdeling Recreatie, Economie en Bijzondere Wetten (REB). Voor deze nieuwe vacature wordt een nieuwe manager gezocht.

Opmerkelijk is de overstap van A. van den Driest. Hij heeft drie jaar leiding gegeven aan Openbare Werken na het gedwongen vertrek van diens voorganger. Van den Driest heeft een baan geaccepteerd bij woningbouwvereniging Zeeuwland. Daar stort hij zich op het vastgoed. Een afdeling met nauwe banden met de gemeente in het algemeen en openbare werken in het bijzonder.

Verseput:,,Onze banden met Zeeuwland zijn altijd al nauw geweest, dus ik zie geen probleem.” Openbare Werken telt 120 medewerkers en is daarmee de grootste afdeling van de gemeentelijke organisatie. Voor Verseput is het vertrek van deze mensen geen directe aanleiding om de organisatiestructuur tegen het licht te houden.

Vanuit de gemeenteraad klinken soms stemmen op om het tienkoppige management om te vormen tot een kleiner team. Gemeentesecretaris Van den Heuvel liet bij haar aantreden al weten geen noodzaak tot grote veranderingen te zien. Ook Verseput zegt dat hier ,,voorlopig” geen sprake van is.

Overigens slaagt de gemeente er redelijk in om vacatures in te vullen. Verseput denkt dat de onzekerheid waarin veel bedrijven verkeren, mensen gemakkelijker naar de relatief veilige omgeving van de overheid brengen. ,,Nee het gaat best redelijk. Bij financiën is het trouwens wel een stuk lastiger, merken we.”

Meer nieuws