Open huis huid- en oedeemtherapie

Algemeen

Dermiz, de praktijk voor huid- en oedeemtherapie van Annemarie Zuiderent, houdt vrijdag 24 oktober open huis in het Oosterscheldeziekenhuis in Zierikzee. Tussen 10.00-16.00 uur kunnen bezoekers er kennis maken met alle facetten van de praktijk.

Annemarie Zuiderent is erg enthousiast over haar werk. Sinds dat ze zich heeft gevestigd in het ziekenhuis is het steeds drukker geworden voor haar. Mensen met een zieke of beschadigde huid kunnen bij haar terecht. Vaak krijgt het zelfbeeld van mensen een knauw als de huid afwijkt. Dan kan een ernstige vorm van acné zijn, maar ook de bekende wijnvlekken of gevolgen van medische ingrepen.

Borstkanker (maar ook andere varianten van deze ziekte) kunnen gevolgen hebben voor de huid. Vooral lymfoedeem veroorzaakt vochtophopingen en kan tot grote problemen leiden. Zuiderent behandelt mensen. Maar met haar cosmetische achtergrond (Stern Noordgouwe) heeft ze ook oog voor het zicht. Zo hangen er in haar praktijk vrolijk gekleurde armsokken. Sommige mensen moeten die lange tijd dragen. En dan doet een vrolijk dessin toch weer net even iets anders.

Tijdens de open dag is ook Petra Top uit Dreischor aanwezig. Ze is voor borstkanker behandeld en heeft er een boek over geschreven. Haar boek, de Amazone, gaat ook over haar chronische vermoeidheidssyndroom. Tussen 11.00-12.00 uur is ze aanwezig in het ziekenhuid om haar boek te signeren.

Annemarie Zuiderent grijpt de dag aan om de bezoekers bij te praten over allerhande zaken zoals camouflagetechnieken (met bijvoorbeeld watervaste make-up), elektrische epilatie, electro-coagulatie (verwijderen van couperose en steelwratjes), littekentherapie en tal van andere zaken. Tevens verzorgt Holty LinCherie informatie over borstprothesen en bijpassende lingerie.

Meer nieuws