Kerkhove bij laatste vier na vierde graszege op rij

Algemeen

Het was weliswaar een pittige wedstrijd, maar het resultaat klinkt als een klok: Lesley Kerhove staat in de halve finale van Roehampton.

De Zierikzeese tennisster bereikte woensdagmiddag namelijk de laatste vier van het internationale jeugdtoernooi (ITF1) in het Londonse stadsdeel Roehampton. De zestienjarige Kerkhove plaatste zich over de rug van de Japanse Misaka Doi in drie sets: 7-6 3-6 6-4. In de halve eindstrijd treft Kerkhove waarschijnlijk de als eerste geplaatste Melanie Oudin, de Amerikaanse nummer twee van de wereld tot en met achttien jaar. Oudin heeft sinds vorig jaar september zes internationale jeugdtoernooien gewonnen. Voor Kerkhove is het tweede keer in haar loopbaan dat ze de laatste vier van een ITF1-evenement haalt. In april deed ze dat voor de eerste maal in het Kroatische Umag. Daar verloor ze van de Italiaanse Grymalska. 

[banner]

In het dubbelspel was de kwartfinale in Roehampton het eindstation. Kerkhove en partner Aranxta Rus verloren afgetekend van het Indonesische koppel Rompies/Gumalya met 6-0 6-2.

Meer nieuws