Logo wereldregio.nl

25-jarig jubileum EHBO

De EHBO-vereniging Middenschouwen is ontstaan op initiatief van een groep brandweerdames van Kerkwerve. En dat is inmiddels vijfentwintig jaar geleden en dus is het tijd voor een feestje. De eerste les begon op 1 Oktober 1981. De kaderinstructeur die toen les gaf was J. Kloet. Er waren toen elf vrouwen en drie mannen, die de EHBO-cursus begonnen. De naam van de vereniging werd in het eerste jaar al veranderd van EHBO- vereniging Kerkwerve in EHBO Middenschouwen

De vereniging was ook vaak actief in het meedoen van wedstrijden. Niet alleen regionaal maar ook vaak districtwedstrijden. Er werden dan ook vaak veel prijzen in de wacht gesleept. Aan wedstrijden wordt op dit moment niet zoveel meer aan meegedaan maar zijn wel zeer actief op het gebied van hulpverlening bij evenementen en festiviteiten. Soms in samenwerking van het Rode Kruis maar ook op persoonlijke uitnodiging. Evenementen waar de club dan aanwezig is zijn onder meer Concert at Sea, de Brouwse Dag en muziek-en sportevenementen.

Wat nog steeds jaarlijks gebeurt is dat wij meedoen aan grote oefeningen van brandweer of andere hulpverlenende instanties. Dit zijn vaak zeer leerzame oefeningen waarbij het er zeer serieus aan toe gaat. Na afloop is er dan een evaluatie op een leuke ontspannen sfeer. Vrijdag 5 oktober wordt het 25- jarig jubileum gehouden voor alle leden en oud leden. Er zijn verschillende activiteiten en ook kan er teruggekeken worden in allerlei oude knipsel, foto’s en brieven van vroeger. De reunie begint om 19.30 uur. Dus een ieder die de afgelopen 25 jaar ooit met de EHBO- vereniging te maken hebben gehad, is welkom op Kerkerf 1 in Kerkwerve en dat is het verenigingsgebouw naast de kerk.