Spelende kinderen op podium Fizi
Spelende kinderen op podium Fizi

Schouwen-Duiveland Got Talent

Algemeen

Terwijl op televisie de programma's over elkaar struikelen in de zoektocht naar talent gaat de Rotaryclub Schouwen-Duiveland op zoek naar jeugdig talent in de regio. Met de titel Schouwen-Duiveland Got Talent worden kinderen uit de groepen zes, zeven en acht van het basisonderwijs uitgenodigd om het podium op te klimmen.

 

Het podium van de Weverij (FiZi) in Zierikzee om precies te zijn. Rotary heeft het theater ondersteund met de aanschaf van apparatuur. Annemarie Noordhoek-Kok van de Rotary:,,Het is een erg mooi theater maar toch valt het me nog vaak op dat mensen er nog nooit geweest zijn."

 

Met de talentenjacht is dat dan een bijkomend voordeel. Met voorrondes op 15 en 22 maart hoopt de serviceclub veel kinderen op het podium te krijgen. En met veel kinderen op het podium zullen ouders, broers en zussen en opa's en oma's ongetwijfeld ook richting het theater gaan.

 

,,Maar het is zo moeilijk om in te schatten hoeveel kinderen zich zullen aanmelden. We schrijven alle scholen aan en hopen twee volle dagen te krijgen," legt Rotarian Etienne Aggenbach uit. Achter de schermen wordt een jury geformeerd, die de jeugdige talenten gaan beoordelen. Dat kan wat Aggenbach betreft in verschillende categorieën ,,afhankelijk van het aantal deelnemers natuurlijk."

 

Op zaterdag 29 maart is de finale en wordt het talent van 2014 bekend gemaakt. Die krijgt naast de 'eeuwige roem' nog een beker overhandigd. Aggenbach:,,Het is voor jong talent dé kans om op een echt podium te gaan staan natuurlijk. We hopen op veel deelnemers." Die kunnen zich overigens vóór 1 maart aanmelden via de website van rotaryschouwenduibeland.nl. Mailen kan ook sdgt@rotaryschouwenduiveland.nl

 

Het is aan de kinderen zelf om zich aan te melden voor datgene waarin ze goed zijn. Misschien loopt er wel een jonge cabaretier rond, een zanger of zangeres of een hele goede danser. De enige voorwaarde voor deelname is dat een optreden het publiek kan vermaken. Het podium opklimmen omdat je goed kunt rekenen bijvoorbeeld heeft niet veel met theater te maken.

 

Daarom ook is er voor gekozen alleen de hoogste groepen van het basisonderwijs uit te nodigen. De kleintjes zijn nog niet in staat om het podium op te klimmen en eigenstandig een act op te voeren.

 

 

Meer nieuws