Logo wereldregio.nl

'Klimaatfestival' in Bruinisse

  Actueel SD

De gemeente organiseert zaterdag 25 januari een zogenoemd 'Klimaatfestival' voor de inwoners van Bruinisse.

"Misschien kunt u zich de wolkbreuk in Bruinisse van juli 2006 nog herinneren, waarbij in een kwartier tijd 36 millimeter water viel, er wateroverlast in de Grevelingenstraat was en vanuit vakantiepark Aqua Delta liep het water vanuit overvolle goten de huizen binnen. De vrij warme zomers van afgelopen jaren waardoor er meer toeristen naar de omgeving van Bruinisse kwamen, maar ook de hefbrug over de sluis bij Bruinisse die vast kwam te zitten in 2017. Deze warmere periodes gingen ook gepaard met langere drogere periodes, waardoor boeren soms een slechtere oogst hadden en natuur en landbouwgronden uitdroogden. Het klimaat verandert niet in Bruinisse, maar u heeft misschien wel goede ideeën om te zorgen dat het in uw huis, woning, straat of dorp in de toekomst ook prettig wonen blijft?'' zo schrijft de gemeente.

"De gemeente wil graag weten wat u als inwoner van Bruinisse merkt van deze nattere, drogere en hetere periodes en of u zich ook voorbereid om te voorkomen dat u natte voeten krijgt en koelte kunt opzoeken als dat nodig is? De gemeente heeft bureau Urban Synergy gevraagd om met u in gesprek te gaan over hoe u dat doet, u te inspireren en te kijken of er ingrepen zijn waar u zelf, aan bij kan dragen. Eventueel in samenwerking met andere partijen zodat we samen een aangename woon- en leefomgeving houden. Het kan gaan om kleine ingrepen zoals de aanleg van een groene voortuin, plaatsing van een regenton of een boom in de tuin of straat".

Het festival is de 25e januari tussen 12.00 uur en 15.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Bruse Boys aan de Nijverheidsweg 25 in Bruinisse.