Logo wereldregio.nl
Foto: Dirk van Wolferen

Bruse Boys vaart nieuwe koers na ‘schipbreuk’ zeven spelers

  Actueel SD|Sport

De feiten zijn er en er liegen er niet om. Zeker zeven spelers van de huidige selectie van tweedeklasser Bruse Boys zijn er in het seizoen 2022/2023 niet meer bij.

Hoe moeilijk en lastig dat ook is, Bruse Boys-trainer Michel Maaskant heeft er mee te maken. “Alles heeft zijn reden”, doelt hij op de zeven voetballers die er na de zomer niet meer bij zijn, “maar dat maakt het wel eens moeilijk om te accepteren.”
Het zevental bestaat uit Koen van den Berge (naar WIK’57 wegens drukke werkzaamheden), Olaf Willemse, Rudi van der Bijl (zij gaven voor dit seizoen al aan dat 2021/2022 hun laatst jaar zou worden), Joost de Witte (naar WHS), Rob den Engelsman (terug naar Noad’67), Rick Jonker en Domenique van den Berge (werk, links op foto). Mats Wilemse is er nog niet uit wat hij wil en ook Marco Ketting, die dit seizoen slechts sporadisch in actie kwam, gaat weg bij het vlaggenschip van Bruse Boys. Allen hebben hun eigen reden om het eerste elftal van ‘Bru’ te verlaten. Maaskant: ‘’We gaan met Bruse Boys een nieuwe fase in. Er is rust in de club en het besef is er dat het nu tijd is voor andere jongens. We gaan op zoek naar verandering met de spelers die komen. Ik verwacht volgend jaar veel energie en beleving van de groep die er is”.
De selectie voor het nieuwe seizoen herbergt tot nu tot drie nieuwe namen. Van Noad’67 komt de jonge Jasper Fonteine over en van Westhoek spits Gijs van Duijvenbode. In zijn kielzog heeft Dylan Adelaar, ook van Westhoek, donderdagavond besloten weer voor Bruse Boys te willen uitkomen. “Dat maakt het nog niet helemaal compleet”, stelt Maaskant vast. “Vanuit de jeugd komt ook nog wat.”