Wijnstekers tweede op halve marathon Bruinisse

Actueel SD|Sport

Bjorn Wijnstekers is tweede geworden op de halve marathon in het kader van de Ronde van Bruinisse.

De 31-jarige Oosterlander, die twee kunstheupen heeft, finishte ongeveer vier minuten na winnaar Jozias Boone, die de halve marathon net als de laatste keer in 2019 op zijn naam schreef. ,,Het viel best wel tegen”, sprak Wijnstekers (foto) doelend op de stukken wind tegen en de in zijn gezicht vliegende beestjes op het stuk langs de Oosterschelde. ,,Het was wel pittig.” Ook winnaar Boone vond de temperatuur niet al te prettig. ,,Onder deze omstandigheden ben ik blij met mijn tijd.” Het podium op de halve marathon werd gecompleteerd door Bart Verkaart uit Zierikzee.
De tien kilometer, ook onderdeel van de Ronde van Bruinisse, werd een prooi voor Yunis Stitan. De atleet uit Dreischor won de avond ervoor een 1.500 tijdens een baanwedstrijd in Zierikzee. Zijn schoonzus Emma van Mourik was in Bruinisse de beste op de vijf kilometer voor vrouwen. Michael Kerkhof zegevierde bij de mannen.