,,Nacompetitie ontlopen wordt hels karwei”

Actueel SD|Sport

Rohan de Geus, trainer van Duiveland, weet dat het pittige weken gaan worden.

In Oosterland werd zaterdag met 1-2 verloren van Noad’67, de rode lantaarndrager van de derde klasse B. ,,Nacompetitie ontlopen wordt een hels karwei.” Daar is geen woord van gelogen. Het gat naar een veilige elfde plaats is na achttien speelronden zes punten. Bovendien is Noad’67 met de winst op het Oostersportpark tot op vier punten genaderd.
Een gelijkspel had er in gezeten maar Robbert de Bruine zag een doelpoging in de laatste minuut op de lat belanden. ,,Een gelijkspel was wel terecht geweest, alleen we scoren moeilijk. We creëren al niet veel kansen en de kansen die je dan krijgt, benutten we ook niet. Het was niet goed genoeg vandaag.”
Dat kan ook gezegd worden van poulegenoot ZSC’62 dat zaterdag in Willemstad met 1-0 onderuit ging tegen Kogelvangers. ,,We zitten in een moeilijke fase”, erkent coach Thomas Mangelaars. ,,De ziekenboeg en schorsingen lopen wat op.” Zo kreeg Ralph van Gent tegen Kogelvangers tweemaal geel. ,,Kogelvangers heeft meer dan terecht gewonnen.”
Bruse Boys blijft in de tweede klasse E voorlaatste na een 1-3-nederlaag tegen titelkandidaat NSVV. Na een een goede en strijdbare eerste helft aan Bruse zijde ging het na de pauze ‘mis’ met een discutabele penalty en een buitenspelgoal in het voordeel van de ploeg uit Numansdorp. MZC’11 moest flink strijden om drie punten bij Walcheren mee te nemen. Een 1-0-achterstand werd weggepoets door goals van Luuk van Vossen en Jaimy Matthews. De man van de wedstrijd werd echter MZC’11-doelman Thijs Rombouts die drie minuten voor het einde een strafschop keerde.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-NSVV 1-3 (1-3 Rick Jonker)
Walcheren-MZC’11 1-2 (1-1 Luuk van Vossen, 1-2 Jaimy Matthews)

Derde klasse B:
Kogelvangers-ZSC’62 1-0
Duiveland-Noad’67 1-2 (1-1 Robbert de Bruine)

Vierde klasse B:
SKNWK-FC De Westhoek’20 3-2 (1-0 en 2-0 Jarno van Nieuwenhuize, 2-1 Dylan Adelaar, 3-1 Jarno van Nieuwenhuize, 3-2 Dylan Adelaar)