Logo wereldregio.nl

Drie goals voor Adelaar en vier voor Brouwershaven in derby

  Actueel SD|Sport

Dylan Adelaar heeft bij zijn rentree voor FC De Westhoek’20 in competitieverband meteen zijn stempel gedrukt.

De vleugelaanvaller (foto) scoorde zaterdag op de openingsdag van het seizoen 2022/2022 bij Colijnsplaatse Boys drie keer. Zijn ploeg won op Noord-Beveland, waar de wedstrijd nog tijdelijk gestaakt werd vanwege grove beledigingen vanuit het publiek richting de scheidsrechter, met 2-4.
Vier treffers produceerde Brouwershaven in dezelfde vierde klasse B ook, maar dan tegen WIK’57 tijdens de eerste derby op Schouwen-Duiveland van dit seizoen. Een rode kaart rond de twintigste minuut voor WIK’57-speler Bart van de Velde betekende de ommekeer van de wedstrijd en dat terwijl de Kerkwervenaren toen op sportpark Onder de Molen met 0-1 leidden. ,,Dat was wel het breekpunt”, zag Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel. Collega Huseyin Dogan: ,,De rode kaart was op appel. De scheidsrechter had geel in zijn hand”. De WIK’57-trainer zag daarna ook de uitzichtloosheid van de situatie in. ,,Dan is zeventig minuten te lang om de overwinning over de streep te trekken.” Brouwershaven profiteerde goed van de overtalsituatie. ,,We hebben verzuimd de score hoger uit te laten vallen”, aldus Sandhövel. Dogan: ,,Het hadden er zeven of acht kunnen zijn”.
ZSC’62 startte de competitie in de derde klasse B met een gelijkspel tegen WHS. Daar kon trainer Thomas Mangelaar best mee leven. ,,Als je ziet hoe WHS het in de voorbereiding heeft gedaan, is dit een bonuspunt.” Het gelijkspel noemde hij terecht. ,,WHS had meer balbezit maar dat leidde niet tot grote kansen. Wanneer je kijkt naar honderd procent kansen, hadden wij eventueel kunnen winnen maar dat zou geflatteerd zijn geweest.” In dezelfde afdeling won Duiveland met 0-2 bij Noad’67. ,,Wij waren wel de betere ploeg”, vond haar trainer Rohan de Geus. ,,Als toeschouwer heb je geen goed voetbal gezien. We hebben erg weinig weggegeven en dat is na vorige week al een heel winstpunt.”
Bruse Boys leek in Zoutelande op een goed begin van de competitie af stevenen. Echter, in plaats van de 0-3 te maken tegen De Meeuwen, werd het eerst 2-2 door een strafschop en een eigen doelpunt. En het werd erger voor Bruse Boys: een misverstand in de verdediging betekende 3-2 en 4-3 volgde uit een omschakeling omdat het team van trainer Michel Maaskant ruimte moest weggeven.

UITSLAGEN
Tweede klasse E:
MZC’11-Arnemuiden 3-0 (1-0 Luuk van Vossen, 2-0 Roemer Bij de Vaate, 3-0 Jesper Kriens)
De Meeuwen-Bruse Boys 4-2 (0-1 en 0-2 Domenique van den Berge)

Derde klasse B:
ZSC’62-WHS 1-1 (1-1 Mike de Voogd)
Noad’67-Duiveland 0-2 (0-1 Robbert de Bruine, 0-2 Jordi Wesdorp)

Vierde klasse A:
SKNWK-Smerdiek 2-2 (1-0 en 2-2 Jarno van Nieuwenhuize)
Brouwershaven-WIK’57 4-1 (0-1 Harmen van de Bok, 1-1 Senna Steenhorst, 2-1 en 3-1 Martijn Dalebout, 4-1 Cas van der Meer)
Colijnsplaatse Boys-FC De Westhoek’20 2-4 (0-1 Jelle Boogerd, 1-2, 2-3 en 2-4 Dylan Adelaar)