Logo wereldregio.nl

,,Kopbal Oekraïne verstomde Oranje en Arena”

  Actueel SD|Sport

Donderdag zitten Richard en Jacqueline Pronk weer thuis in Renesse op de bank naar het EK voetbal te kijken, maar zondag zaten ze als één van de ongeveer zestienduizend gelukkigen in de Johan Cruijff Arena.


In Amsterdam waren ze getuigen van de late en krappe 3-2-zege van Oranje op Oekraïne. ,,Na negen jaar konden de oranje klompen en de Zeeuwse kapjes weer uit het stof”, vertelde Jacqueline Pronk opgetogen.
Voordat ze de Arena in mochten, moesten zij en haar man langs een teststraat in Delft. ,,In afwachting van de testuitslag, die negatief bleek te zijn, zijn we richting Amsterdam gereden. De sfeer was opgeruimd van ‘we mogen weer’, maar ook best gespannen want het vertrouwen moest nog groeien.”
Dat was er ineens weer na een 2-0-voorsprong, maar de 2-1 deed Oranje een beetje wankelen. Jacqueline: ,,Wat de Arena en het Oranje-publiek deed verstommen, was de kopbal na een vrije trap”. De 3-2 van Dumfries maakte er toch nog een geslaagde avond van. ,,Voor nu, op naar de volgende wedstrijden die we thuis op de bank gaan beleven.”