Logo wereldregio.nl
Foto:

Voetbalclubs lopen inkomsten mis, maar wanhopen niet

  Actueel SD|Sport

De coronacrisis laat vooralsnog geen al te diep sporen na op op financieel gebied bij eilandelijke voetbalverenigingen.

In aanloop naar het nieuwe seizoen, dat zaterdag 19 september start, peilde WereldRegio de coronastemming en vroeg daarbij ook naar de financiële status. ,,Ik moet heel eerlijk zijn”, begint Duiveland-voorzitter Hans van der Have, ,,het valt best mee. We hebben compensatie gehad en een deel van de kosten niet gehad. De vraag is wel hoe het vervolg wordt. De gemeente geeft alleen maar uitstel van de huren.”
Hierbij krijgt Van der Have bijval van FC De Westhoek’20-collega Theo Grefkens. ,,Uit de gemeente Goes hoor ik dat ze clubs geen huur laten betalen. Dat mis ik hier op Schouwen-Duiveland. Uitstel van betaling betekent wel dat je wel moet betalen.” Qua kantine-omzet, voor alle clubs één van de pijlers voor het financiële beleid, krabbelt de ploeg uit de Westhoek wee omhoog. ,,We zijn nog niet terug op het oude niveau, maar het komt aardig in de richting”, stelt Grefkens.
Rob Droppert, bestuurslid van MZC’11: ,,De kantine-omzet is op jaarbasis een leuk zakcentje en nu al ene halfjaar niet. Dat doet toch zeer. Gelukkig zijn we niet geheel armlastig”. Bij monde van voorzitter Iwan Pankow geeft Brouwershaven aan dat er wel een tekort op de begroting is wegens het uitblijven van inkomsten uit de kantine. ,,Het is een behoorlijk gat van drie- à vierduizend euro, maar de club is financieel gezond. Het is vervelend, maar het is niet anders. De leden zijn op de hoogte en iedereen begrijpt hoe het stand is gekomen.”
Meer over de coronatijd bij de voetbalclubs vrijdag 18 september in de papieren editie van WereldRegio. Hierin ook een interview met Bruse Boys-speler Johan Vroegindeweij en een introductie van drie nieuwe trainers.