Afbeelding

Afscheidstaferelen

Column

Afgelopen week was ik met twee vrienden naar het afscheidsconcert van Nick en Simon. Wat we daar precies deden, vroegen we onszelf ook af. We houden allemaal totaal niet van die muziek en we konden hooguit vier nummers meezingen. Hoewel het bier de pijn verzachtte, was de muziek nog steeds vreselijk. Een van mijn vrienden beweerde zelfs dat wanneer deze muziek op zijn autoradio komt, de auto uit zichzelf de sloot in rijdt. Daar moest ik dan wel weer om lachen.

Alhoewel, de auto’s van tegenwoordig rijden niet zomaar meer in de sloot. Een beetje nieuwe auto corrigeert zichzelf namelijk wanneer je te dicht tegen de rand aan rijdt. Dit moet het autorijden veiliger maken en dat schijnt nodig te zijn. Er zijn immers nog een hoop kamikazepiloten op de weg. 

De overheid wil dat probleem daarom ook aan gaan pakken. Wanneer een bestuurder meerdere grove verkeersovertredingen heeft begaan en ervoor is veroordeeld, moet diegene een monitoringskastje in zijn auto krijgen. Dit kastje registreert het rijgedrag. Wanneer er weer een verkeersovertreding wordt begaan, kan het rijbewijs van de zogenoemde asorijder meteen worden afgepakt. 

Prima plan lijkt mij! Ik vraag me trouwens meteen af of we ook zo’n kastje kunnen ontwerpen voor gewone hufters, dus niet per se voor hufters in de auto. Dat wanneer iemand zich voor de zoveelste keer niet gedraagt, diegene even keihard wordt aangepakt. Ik weet zo al een paar mensen die kans maken op zo’n kastje. Bijvoorbeeld onze complotpolitcus Thierry Baudet. Hij kwam afgelopen week weer in het nieuws omdat hij medewerkers intimideerde en zorgde voor een onveilige werksfeer binnen zijn partijtje. Zo gooide hij lege flessen naar collega’s en was hij, zachts gezegd, onsympathiek wanneer hij weer eens te diep in het glaasje had gekeken. Als klap op de vuurpijl stuurde hij ook nog eens filmpjes van seksuele aard naar vrouwelijke collega’s. 

Wat voor filmpjes dit waren? Geen idee, misschien wel de door Gianni W. verzamelde beelden die op het internet rondslingeren. Gianni W. is de 24-jarige viezerik uit Etten-Leur die terechtstaat voor een van de grootste seksuele afpersingszaken ooit in Nederland. Hij heeft namelijk in de afgelopen 10 jaar meer dan honderd (minderjarige) meisjes gechanteerd nadat hij naaktfoto’s van hen had ontvangen. Bizar dat een jongen, die net zo oud is als ik, in staat is zo veel meisjes af te persen. Ik ben ’s ochtends amper in staat mijn sinaasappels te persen, maar goed dat ligt misschien aan mij. 

Nee, even serieus. Ik word er altijd vrij verdrietig van als dit soort dingen gebeuren. Als ik dit lees, verlang ik vaak meteen terug naar de tijd dat er geen smartphones waren. Dan zou al deze ellende bespaard blijven. Onlangs kreeg ik een beetje hoop dat de smartphone loze tijd weer terugkomt. Ik las namelijk dat het tegenwoordig weer hip is om een ouderwetse klaptelefoon te hebben. Geweldig vind ik dat! Het enige wat je daarmee kan is bellen en sms’en, alles wat je nodig hebt. Ohja, je kan er ook foto’s mee maken, maar die kwaliteit is zo slecht dat je het verschil tussen een naaktfoto en een gewone foto nauwelijks kan zien. Probleem opgelost… 

Stefan van Doorn

Meer nieuws