Vier Zeeuwse meerkamptitels turnsters Delta Sport

De Delta Sport-turnsters Suzie Zondervan, Marika Padmos, Nienke Grauss en Sofie Kouwenberg zijn in Vlissingen Zeeuws kampioen op de meerkamp geworden.

Zondervan (derde divisie pupil 3) turnde in de Baskenburg tussen diverse toppers een mooie meerkamp. Met 53.000 punten won ze met ruim een punt verschil van Joëlle Maas uit Wateringen. Kouwenberg was bij de derde divisie jeugd heel goed bezig op vloer (derde), brug en sprong (beiden eerst). De derde Zeeuwse titel naar de Zierikzeese Grauss (derde divisie junior D). Grauss werd al snel beloond door de jury met een goede vloer- en brugoefening. Op balk en sprong werd zij tweede, maar de toestelpunten opgeteld tot een meerkamp resulteerde in twee gouden medailles en vervolgens nog eens vier medailles op de toestellen. In dezelfde categorie kwam Lisa Uiterwijk tot een vierde plaats met een bronzen medaille op de brugoefening.
Het vierde en meest opvallende kampioenschap werd gepakt door Marika Padmos (tweede divisie senioren). Bijna vijf jaar geleden stond de Brouwse (foto) voor het laatst op de wedstrijdvloer. De 28-jarige turnster zette een verrassende meerkamp neer waarvoor de handen op elkaar gingen bij de prijsuitreiking voor de Zeeuwse titel.
Het paasweekend was voor Delta Sport-turnsters in Vlissingen sowieso succesvol. In totaal werden 115 medailles veroverd door 65 deelnemende Delta Sport-turnsters.