Heel zuur gelijkspel koploper MZC’11 in Hellevoetsluis

MZC’11 heeft haar ongeslagen status in de tweede klasse E behouden, maar keerde met een zeer zuur gevoel richting Zierikzee.

De Zierikzeese formatie van trainer Harro Hazelaar kwam zaterdag in en tegen Hellevoetsluis op 0-1 door Martijn Dalebout en leek op het consolideren van de eerste plaats af te stevenen. Tot de scheidsrechter in de vijfde minuut van blessuretijd een penalty gaf voor de thuisploeg voor een vergelijkbare situatie bij een penaltymoment voor MZC’11 voor rust en die niet toegewezen kreeg. Althans, in de ogen van Hazelaar. Ondanks het gelijkspel - thuis maakte MZC’11 tegen Hellevoetsluis een late gelijkmaker - blijft MZC’11 koploper maar zag Heinenoord door een 4-1-zege op DBGC tot een punt naderen. Onder het tweetal maakten SVOD’22 en Yerseke flinke misstappen waardoor de titelstrijd in 2E een tweestrijd wordt. Hazelaar: “Gezien de stand op de ranglijst kunnen we daar niet meer om heen”.
In de derde klasse B haalde Bruse Boys onder regenachtige omstandigheden flink uit tegen Vrederust: 8-0. De helft van de productie werd verzorgd door Dylan Adelaar. Met deze zege staat Bruse Boys nu derde met drie punten achterstand op lijstaanvoerder Halsteren dat niet in actie kwam vanwege een afgelasting tegen De Jonge Spartaan.
In de vierde klasse kwam WIK’57 na een 1-4-zege - met twee eigen goals was Arnold Hanse bepaalde niet gelukkig op sportpark Onder de Molen (foto) - bij Brouwershaven op een gedeelde tweede plaats met SKNWK en Bevelanders. Het verschil met koploper Duiveland bedraagt slechts een punt omdat de Oosterlandse formatie bij ZSC’62 verloor.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
Hellevoetsluis-MZC’11 1-1 (0-1 Martijn Dalebout)

Derde klasse B:
Bruse Boys-Vrederust 8-0 (1-0 Jarno van Nieuwenhuize, 2-0 en 3-0 Dylan Adelaar, 4-0 Mats Willemse, 5-0 Bas Kempe, 6-0 Luca de Bruine, 7-0 en 8-0 Dylan Adelaar)

Vierde klasse C:
ZSC’62-Duiveland 3-1 (1-0 Michiel Schipper, 2-0 Dani de Vlieger, 3-0 Michiel Schipper, 3-1 Jan op ‘t Hof)
SNS-Westhoek 2-2 (0-1 Ruben Heijnen, 1-2 Delano Westerink)
SKNWK-Colijnsplaatse Boys 6-0 (1-0 Damian Gons, 2-0 Dominique Prins, 3-0 Tim de Looze, 4-0 Bela de Bloeme, 5-0 Stijn Dooge, 6-0 Bela de Bloeme)
Brouwershaven-WIK’57 1-4 (0-1 e.d. Arnold Hanse, 0-2 Colin van Wanrooij, 1-2 Michiel Theijssen, 1-3 Frank den Boer, 1-4 e.d. Arnold Hanse)