De opkomst van MZC'11 voor de wedstrijd tegen Serooskerke.
De opkomst van MZC'11 voor de wedstrijd tegen Serooskerke.

Toekomstige titel voert MZC’11 langs drie ‘knollentuinen’

Sport

Na de masterclass in en tegen Heinenoord was het tegen Serooskerke lastig ‘omscholen’ voor MZC’11. Toch ging de koploper met een dikke voldoende de ‘klas’ uit.|

Opladen voor een topper of topduel hoef je de Zierikzeese ploeg van trainer Harro Hazelaar niet. Dat bleek zoals gezegd vorige week. Echter, de week ervoor tegen WHS kwam de 5-1-zege pas laat en na een 1-1-tussenstand tot stand. In de zestiende speelronde had MZC’11 wederom wat moeite met een laag geklasseerde tegenstander, Serooskerke dat net als WHS laatste staat in de tweede klasse E. Sterker nog, de Walcherse ploeg kwam in de negentiende minuut via een door doelman Mike Bakker onnodig veroorzaakte strafschop op voorsprong op sportpark Den Hogen Blok. Jesse van der Linden, MZC’11-verdediger: “De eerste helft spelen we zoals we het hele seizoen. We speelden wat minder. Ook in de omschakeling waren we zwak.” Van ‘omscholing’ zei Van der Linden geen last te hebben. “Ik heb daar persoonlijk geen moeite mee want ik kan me elke week wel opladen, maar je ziet het wel. Het is stukje gretigheid die er vorige week een stuk meer was.”
Het mocht de pret allemaal niet drukken want zes minuten na de 0-1 maakte Sander van Vossen gelijk. Hierbij zag Serooskerke-goalie Tygo de Bruijn er niet helemaal gelukkig uit. Het schot leek houdbaar maar een vervelend stuitje deed hem de das om.
De goals waren de enige twee hoogtepunten voor rust. Aan de tweede helft hoeven ook niet gek veel woorden te worden vuil gemaakt. Van der Linden: “In de tweede helft zijn we niet meer in problemen geweest. Serooskerke heeft niets meer gecreëerd. Het was uitvoetballen en proberen meer te scoren. In de tweede helft haalden we ook ons oude niveau.”
De angel van de wedstrijd was er na rust inderdaad snel uit. In de 53e minuut liet De Bruijn zich andermaal verrassen maar deze keer door een afstandsschot van Sven Heijboer. Een minuut later schoof Rody Vermue de bal keurig buiten bereik van de sluitpost binnen: 3-1. Hierna kon Hazelaar nog enkele bankzitters ‘tevreden’ stellen door hen wat speeltijd te gunnen. Twee van hen, Ramon Janson en Coen Dalebout, waren verantwoordelijk voor de 4-1 waarbij laatstgenoemde een niet te missen kopbal kreeg van de ingevallen linkerspits.
Waar vorige week ook al andere uitslagen in het voordeel van koploper MZC’11 uitpakten, was dat zaterdag helemaal het geval. De nummers twee tot en met vijf morsten allen punten. Zo groeide het verschil met de opponent van vorige week, met nog zes speelronden te gaan, uit tot drie punten. “Het is zeker een mooie dag voor ons”, stelde Van der Linden. Natuurlijk gaan hij en zijn team in deze situatie volle bak voor het kampioenschap, maar hij kijkt al vooruit. “Straks moeten we drie keer op rij uit (Arnemuiden, Walcheren en DBGC). Dat is drie keer een knollentuin en dat zijn hele moeilijke wedstrijden voor ons. Dat wordt bikkelen en dan wordt er ook werklust verwacht.”

Meer nieuws