Tim van der Cingel namens SKNWK aan de bal in de met 0-3 gewonnen derby van Westhoek.
Tim van der Cingel namens SKNWK aan de bal in de met 0-3 gewonnen derby van Westhoek.

Duiveland verstevigt koppositie en duwt Brouwershaven naar vijfde klasse

Sport

De meest opvallende uitslag van zaterdag 15 maart in de vierde klasse C was het verlies van Bevelanders bij WFB. Duiveland spon daar het meeste garen bij.

De Oosterlandse ploeg, dat zelf met 7-0 van het door deze uitslag gedegradeerde Brouwershaven won, bouwde door de nederlaag van de ploeg uit Kamperland haar leidende positie uit tot vier punten. Toch was Duiveland-trainer Jordy Heikens niet verrast dat Bevelanders verloor. “In Kamperland was het ook pas in de laatste minuten beslist en wij verliezen ook thuis van WFB. Die ploeg gedijt tegen de betere ploegen.”
Op de tweede plaats heeft Bevelanders na zaterdag gezelschap gekregen van WIK’57 en SKNWK. De Nieuwerkerkse formatie was met 0-3 beter dan Westhoek op sportpark Van Zuijen. De ploeg uit Burgh-Haamstede staat door deze nederlaag op de onveilige zevende plaats.
Een plaatsje hoger staat ZSC’62 dan Herkingen’55 op eigen veld op 0-0 hield. De eerste helft was volgens ZSC’62-trainer Danny Magito een nerveuze. “We speelden beiden terughoudend en het was gelijkwaardig.” Na rust gingen de twee teams alles of niets spelen waarin zowel ZSC’62 als Herkingen’55 een grote kans op een goal kregen. In de slotfase zette de thuisploeg nog even aan met wat corners achter elkaar, maar bleef het dus 0-0. Magito, die vorige week met zijn elftal de tweede periode opeiste: “Als ZSC’62 moeten we tevreden zijn met een punt”.
In de derde klasse B hield Bruse Boys aan het treffen met DVV’09 ook een gelijkspel over. Voor rust had de nummer drie van de ranglijst de wedstrijd onder controle met een 0-2--tussenstand. In de tweede helft was de scheidsrechter in de ogen van Bruse Boys-coach Michel Maaskant te veel aanwezig en bepalend bij de de twee treffers van DVV’09. Niettemin kreeg Bruse Boys na de 2-2 nog wat kansjes om te winnen in Dirksland.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
MZC’11-Serooskerke 4-1 (1-1 Sander van Vossen, 2-1 Sven Heijboer, 3-1 Rody Vermue, 4-1 Coen Dalebout)

Derde klasse B:
DVV’09-Bruse Boys 2-2 (0-1 Dylan Adelaar, 0-2 Jarno van Nieuwenhuize)

Vierde klasse C:
Herkingen’55-ZSC’62 0-0
Westhoek-SKNWK 0-3 (0-1 Tim van der Cingel, 0-2 Jari Goudswaard, 0-3 Tim van der Cingel)
WIK’57-SNS 3-1 (1-0 en 2-0 Frank den Boer, 3-1 Colin van Wanrooij)
Duiveland-Brouwershaven 7-0 (1-0 Jordi Wesdorp, 2-0 Dylan van Klinken, 3-0 Stefan de Bruine, 4-0 Jordi Wesdorp, 5-0 en 6-0 Donny van Dongen, 7-0 Stefan de Bruine)

Meer nieuws