Lennen Jonker
Lennen Jonker Foto: Kees Bin

Lustrumeditie Bosbokkentrail prooi voor ultraloper De Vries (update)

Sport

Wouter de Vries heeft de zwaarste en langste afstand van de Bosbokkentrail gewonnen.

De ultraloper uit Zierikzee trotseerde 47 kilometer door bossen, over duinen en strand in Westerschouwen, Burgh-Haamstede en Renesse in 3.46,06 uur. Hiermee was De Vries zondag een kleine drie minuten sneller dan Kapellenaar Martijn van der Does. “Het was pittig, maar dat is hardlopen altijd”, zei De Vries. “De omstandigheden waren prima, met hier en daar wat water.”
De zege op kortste afstand van de Bosbokkentrail, vijftien kilometer, ging naar twee atleten van Schouwen-Duiveland, Bruenaar Lennen Jonker en Mitchell Teeuw uit Burgh-Haamstede, en had een emotioneel randje. Jonker vertelt: “Mitchell en ik hebben samen gelopen met een reden. We hebben voor onze moeders gelopen, beiden dit jaar overleden aan kanker. Het leek ons mooi om zo samen als eerste te finishen, ter nagedachtenis aan onze moeders. Hun ‘winnende’ tijd was 1.13,48 uur. Aart van de Velde completeerde het Schouwse podium.
Bij de vrouwen werd Eline van der Ven derde op de kortste afstand. De Brouwse atlete noteerde een tijd van 1.32,33 uur, een kleine vier minuten langzamer dan winnaar Ariadne Ooms. Emma van Mourik uit Ouwerkerk en de Zierikzeese Anne van de Swaluw werden respectievelijk achtste en negende op de 30 kilometer.

Meer nieuws