Afbeelding

Nederlaag doet Bruse Boys op ranglijst minste pijn

Sport

Bruse Boys verkeerde zaterdag in de derde klasse B in ‘goed’ gezelschap.

Als verliezende nummer twee van de ranglijst zag het team van trainer Michel Maaskant na afloop dat ook de nummers drie, vier en vijf in de stand een nederlaag aan hun broek hadden gekregen. Tot zover het ‘goede’ nieuws naar aanleiding van het 2-3-verlies op sportpark Volharding tegen Internos, dat in Etten-Leur ook al had gewonnen van de Bruenaren.
Want er was veel niet goed in negentig minuten plus blessuretijd in de wedstrijd tussen Bruse Boys en Internos. Was het de broze basis van de thuisploeg? Het niet goed uitspelen toen de Brabanders een kwartier voor tijd met tien man kwamen te staan? Of was het optreden van de scheidsrechter tenenkrommend en hemeltergend? Bruse Boys-verdediger Rudo van den Berge was in ieder geval helder over de leidsman. “Dit mag je op het conto van de scheidsrechter schrijven. Hij zorgt voor zoveel irritatie. Je moet jezelf inhouden. Dat is soms echt moeilijk. Hij haalt het bloed van onder je nagels vandaag. Je voelt toch een wedstrijd aan? En je weet toch wat emoties zijn?”
Van den Berge had zeker een punt want het was geen wedstrijd om uit de hand te hoeven laten lopen. Dat gebeurde geenszins maar zijn optreden zorgde wel voor irritatie. Zo kreeg Van den Berge geel voor vloeken, dacht de scheidsrechter dat een bal over de achterlijn was terwijl dat niet het geval was en liet hij doorspelen na een handsbal waarna er nota bene gescoord werd. De Internos-bank was er gelukkig mee maar bevestigde in de laatste twee gevallen het ongelijk van de fluitist.
Het doorspelen na een handsbal betekende de 2-3 voor Internos in de 57e minuut dat drie minuten na rust op gelijke hoogte was gekomen toen de Etten-Leurenaren een voor Bruse Boys-doelman Björn van Dongen houdbare bal binnen schoten.
Voor rust had Bruse Boys nog keurig een 0-1-achterstand weggewerkt. Nou keurig, los van de Internos-treffer in de derde minuut gebeurde er in het eerst halfuurtje bijzonder weinig en had je niet het idee dat je naar een wedstrijd in de derde klasse stond of zat te kijken. Aart de Waal maakte de 1-1 met schot in de verre hoek die ook voor Internos-goalie te pakken leek. Dezelfde De Waal, de laatste wedstrijden al vaker belangrijk voor Bruse Boys, gaf na een pass van Jarno van Nieuwenhuize (op foto aan de bal) voor op Dylan Adelaar die in twee instanties bij de tweede paal de 2-1 maakte. Van den Berge: “In de eerste helft hadden we best veel balbezit, alleen we geven die goals te makkelijk weg. We komen goed terug en moeten we het uitbouwen want voetballend waren we veel beter.”
Dat kwam er met een man meer niet helemaal uit. Met een kopbal (over) van dezelfde Van den Berge en een schot van Jarno van Nieuwenhuize, door Internos uit de doelmond gekopt, hielden de kansen op een gelijkmaker wel op. Je kunt ook stellen dat de afwezigheid van zeker vier basisspelers Bruse Boys op heeft gebroken tegen Internos. Dat (gegeven) moest Van den Berge wel toegeven. “Dan heb je wel te weinig gasten op de bank die het verschil kunnen maken die je normaal nog wel hebt.”

Meer nieuws