Afbeelding

SKNWK slaat aanval Herkingen’55 af

Sport

Een week voor het treffen met Duiveland heeft SKNWK, medekoploper met Bevelanders, een gevoelige tik uitgedeeld aan Herkingen’55.

De Flakkeese ploeg, die vorige week van de Nieuwerkerkse ‘buurman’ WIK ‘57 ook al verloor, moet na de 2-1-nederlaag op sportpark Het Springer haar titelkansen in de vierde klasse C voorlopig uit haar hoofd zetten. Het elftal (op foto in blauw-zwarte shirt) van trainer Johan Sulkers doet na zaterdag nog steeds volop mee, al kostte het wel wat moeite om Herkingen’55 van zich af te schudden. Na een bijna dit seizoen traditioneel doelpunt van Tim de Looze maakte Herkingen’55 redelijk kort na rust de 1-1. Een fraai afstandsschot van ongeveer twintig meter in de kruising van Bas van Dijke bleek na afloop de doorslag voor een nieuwe Nieuwerkerkse driepunter te geven. Sulkers: “De punten waren terecht. Alleen we hadden het eerder moeten beslissen”.
Door de nederlaag van Herkingen’55 konden ZSC’62 (0-2-zege in Brouwershaven) en Westhoek (3-1-winst op WFB) op gelijke hoogte komen. Deze drie teams hebben nu 22 punten na dertien wedstrijden. Op basis van doelsaldo staat het elftal van Henk Schouten op de onveilige zevende plaats.
MZC’11 had in de tweede klasse E weinig aan het gelijkspel bij SVOD’22. De thuisploeg trouwens ook niet want de gedeelde nummers twee zagen koploper Heinenoord uitlopen tot vier punten. Het was alweer het vierde gelijkspel op rij van de formatie van trainer Harro Hazelaar. Het veld in Oostkapelle was volgens de Oostkapellenaar zeer slecht ‘waarop niet te voetballen viel’. “Toch hebben we dat aardig gedaan en waren we zestig minuten de bovenliggende partij. We kamen terecht op 0-1. Door een moment van onoplettendheid kwam SVOD’22 gelijk.”
Net als in de wedstrijd van Bruse Boys (zie verslag op deze site) was de scheidsrechter op zijn zachtst gezegd aanwezig. “Over hem is weinig goeds te zeggen: voor beide partijen. Je hoort dat hij van mannelijk voetbal houdt, maar bij de eerste de beste overtreding in de vierde minuut gaf hij een gele kaart. Dan zet je gelijk de toon”, vond Hazelaar die zelf voor rust tweemaal geel zag.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
SVOD’22-MZC’11 1-1 (0-1 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:
Bruse Boys-Internos 2-3 (1-1 Aart de Waal, 2-1 Dylan Adelaar)

Vierde klasse C:
Brouwershaven-ZSC’62 0-2 (0-1 en 0-2 Michiel Schipper)
Colijnsplaatse Boys-WIK’57 2-5 (0-1 Harmen van de Bok, 0-2 en 0-3 Nick den Boer, 2-4 en 2-5 Colin van Wanrooij)
SKNWK-Herkingen’55 2-1 (1-0 Tim de Looze, 2-1 Bas van Dijke)
Fios-Duiveland afg.
Westhoek-WFB 3-1 (1-0 Nathan van der Neut, 2-1 Mark de Feiter (strafschop), 3-1 Ruben Heijnen)

Meer nieuws