De volleybalsters van Forza verloren zaterdag voor de eerste keer in het seizoen 2023/2024.
De volleybalsters van Forza verloren zaterdag voor de eerste keer in het seizoen 2023/2024.

Eerste verlies volleybalsters Forza in seizoen 2023/2024

Sport

Voor de eerste keer in het seizoen 2023/2024 zijn de volleybalsters van Forza tegen de lamp gelopen.

De nummer twee van de eerste klasse A, Volley2B 4, greep zaterdag haar laatste kans in Bergschenhoek om de titelrace weer spannend te maken. Dit lukte met een 3-1-zege (25-22 25-18 21-25 25-13) waardoor het gat met de eilandelijke volleybalvrouwen geslonken is tot vijf punten. Bovendien heeft de Zuid-Hollandse formatie nog een wedstrijd in te halen waardoor ze in punten gelijk kan komen met Forza.
Volgens aanvoerder Louise Vleugel was de wedstrijd eigenlijk een kopie van de eerste ontmoeting die Forza in Bruinisse met 3-1 won. “De thuisploeg speelde goed, de bezoekende partij was niet op zijn best. Het was fysiek een zware wedstrijd. Deze intensiteit en dit tempo zijn we, ook Volley2B niet, niet gewend, maar het was erg leuk om zo’n wedstrijd te spelen.”
In de eerste set had Forza eigenlijk de overhand. “We hadden goed op de zwakke plekken van Volley2B getraind en die plekken benutten we ook. Echter, door een goede serviceserie en een aantal goede aanvallen van de middenspeelsters van de Volley2B grepen we toch mis. In de tweede Set liepen we achter de feiten aan. Onze servicepass was niet zo best. Daardoor was de aanval voorspelbaar of konden we helemaal niet aanvallen.” Voor het derde bedrijf werd er wat gewisseld in posities en toen was er rust, ook blokkerend zat het heel goed. “In de vierde set was het op”, concludeerde Vleugel. “We werden serverend behoorlijk onder druk gezet en hun midden kregen we niet onder controle.”

Meer nieuws