Afbeelding

Bruse Boys steekt koploper naar kroon en draagt ‘m nu zelf

Sport

Met succes heeft Bruse Boys de koploper uit de derde klasse B, VVC’68, pootje gelicht om vervolgens tot nieuwe koploper te kunnen worden gekroond.

Met een goede herstart na de winterstop - twee ruime overwinningen - de ploeg van trainer Michel Maaskant wel een waarschuwing afgegeven aan de lijstaanvoerder uit Halsteren. Zaterdag kwam Bruse Boys nog wel op achterstand, maar vlak voor en enkele minuten na de pauze had de Duivelandse formatie de nadelige marge omgebogen in een 1-2-voorsprong. Diep in de tweede helft velden twee goals van Dylan Adelaar definitief het vonnis over de ex-koploper. Bruse Boys staat op basis van het doelsaldo - de ploeg heeft de meeste goals gescoord en de minste tegen tot nu in de derde klasse B - bovenaan. VVC’68 heeft nog wel evenveel punten. Elf wedstrijden geleden stond Bruse Boys nog laatste.
Waar Bruse Boys de koppositie pakte, moest SKNWK deze op basis van het doelsaldo afstaan aan Bevelanders. In een rechtstreeks duel in Kamperland werd het ook al 4-1. Het zat de oud-lijstaanvoerder zaterdag niet helemaal mee. Na een 0-1-voorsprong raakte Remco van den Berge de lat, waarna het door twee zelf ingeleide fouten 2-1 werd. Na de pauze kreeg SKNWK kansen op 2-2, maar ging de thuisploeg er met de buit (lees: koppositie) vandoor.
Duiveland profiteerde van de nederlaag van de ‘buurman’ en staat na een ruime zege op Colijnsplaatse Boys op twee punten van Bevelanders en SKNWK.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS:
Tweede klasse E:
MZC’11-Terneuzen 1-1 (1-0 Jesse van der Linden) - verslag later op deze site

Derde klasse B:
VVC’68-Bruse Boys 1-4 (1-1 Rudo van den Berge, 1-2 Aart de Waal, 1-3 en 1-4 Dylan Adelaar)

Vierde klasse C:
Duiveland-Colijnsplaatse Boys 5-0 (1-0 Donny van Dongen, 2-0 Thijs Rentier, 3-0 Dylan van Klinken, 4-0 en 5-0 Stefan de Bruine)
ZSC’62-SNS 3-0 (1-0 en 2-0 Berne Akkermans, 3-0 Jesper Kriens)
WIK’57-Westhoek 1-4 (0-1 Kevin Veerhoek, 0-2 Ruben Heijnen, 1-2 Colin van Wanrooij, 1-3 Maurice Stoel, 1-4 Gijs van Duijvenbode)
WFB-Brouwershaven 1-1 (1-1 Michiel Theijssen)
Bevelanders-SKNWK 4-1 (0-1 Bas van Dijke)

Meer nieuws