Afbeelding

Kersten profiteert van remise tussen schaaktoppers

Sport

De uitslagen van de veertiende ronde van de interne competitie van schaakvereniging Zierikzee lachten Aloys Kersten toe.

Zelf won hij waar zijn grootste concurrenten Sjaak Spiegels en Martin Krijger onderling het punt deelden. Fokko Baakman nestelde zich na een snelle overwinning nog steviger in de toptien.
Spiegels verraste Krijger met een ongebruikelijke opening. Deze reageerde met het op wit zetten van bijna al zijn pionnen om zo een bijna onneembare vesting te creëerden. Het nadeel was weinig bewegingsruimte en een loper van de witte velden die geen kant op kon. Behoedzaam manoeuvrerend kreeg Spiegels een licht voordeel, maar een echte opening kon hij niet forceren. Tegen het eind van de partij opende de stelling en kreeg Krijger meer ruimte en een klein voordeel, maar was toch tevreden met de remise die Spiegels aanbood.
Ernst van de Beek hikte al een tijdje tegen de top vijf aan, maar de partij tegen Spiegels vorige week die moest bewijzen dat hij daar ook thuishoort ging niet zoals gehoopt. Deze week, tegen Kersten, kreeg hij een herkansing om het een topspeler lastig te maken. Het werd een intense pot die alles in zich had. Tijdsdruk, een vroege dame ruil en veel tactisch gemanoeuvreer. Aan het eind moest Van de Beek toch wederom het hoofd buigen.

Meer nieuws