Mike de Voogd (rechts) en Willem Lafeber wonnen in een aantrekkelijke driesetter het mannendubbel A van het WDTT.
Mike de Voogd (rechts) en Willem Lafeber wonnen in een aantrekkelijke driesetter het mannendubbel A van het WDTT.

Finalisten HDA op WDTT vergen uiterste van elkaar

Sport

Qua weer was de zeventiende editie van het Winter Dikke Toren-toernooi er eentje van uitersten. Op een tikkeltje lenteachtige finaledag vergden de finalisten in de hoogste categorie van het mannendubbel het uitersten van elkaar.

Het betrof zondag op het Grevelingenpark de eindstrijd van het mannendubbel A (actuele rating 5,0-6,2) tussen de koppels Mike de Voogd/Willem Lafeber uit Zierikzee en hun plaatsgenoot Patrick Renger en Ard Stoutjesdijk uit Nieuwerkerk. Vanaf het begin van de finale waren ze aan elkaar gewaagd in een wedstrijd die het aanzien met goede rally’s en dito volleys meer dan het aanzien waard was. Met 7-6 was de eerste set voor Renger en Stoutjesdijk waarna De Voogd en Lafeber het tweede bedrijf met 6-4 veroverden. In de beslissende set lieten de koppels elkaar niet meer los met een tiebreak als logisch gevolg. Op 6-5 kregen Renger en Stoutjesdijk een matchpoint. Dat werkten De Voogd en Lafeber weg. De Zierikzeeënaren kregen op hun beurt bij 7-6 een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen en deden dat wel.
De Voogd mocht na de gewonnen mannenfinale door in de eindstrijd van het gemengd dubbel A (actuele rating 5,2-6,0). Met de Zierikzeese Marit Klein versloeg de ex-voetballer Serge Berrevoets en Rosanne Poortvliet met 6-2 6-7 6-3.

Meer nieuws