Eerste nederlaag volleybalmannen Forza (update)

Gevolgen voor de koppositie heeft het niet, maar de volleyballers van Forza zijn dit weekend tegen hun eerste nederlaag aangelopen.

CVV-Spirit 2 zorgde voor de primeur voor het team van coach Tonie van Breda in het seizoen 2023/2024. De koploper van de eerste klasse A ging in Barendrecht met 3-1 onderuit. De eerste set werd gewonnen met 17-25, maar daarna was Forza het aardig kwijt in het tweede en derde bedrijf (25-13 25-18). De vierde set was veel spannender, echter hierin trok Forza ook aan het kortste einde. Ondanks de nederlaag heeft Forza twee punten voorsprong op de nummer twee en nog een wedstrijd tegoed.
Van Breda was goed chagrijnig van de nederlaag. “De tweede en derde set verliepen erg moeizaam”, constateerde de coach. “Spirit kwam terug in de wedstrijd en wij zakten af tot onder ons niveau op alle fronten. De tegenstander kreeg meer en meer vertrouwen en wij minder. In de laatste set konden we nog een vuist maken maar door eigen fouten lukte het net niet om de set te winnen. We gaan de scherven oprapen en lijmen op de trainingen.”
De volleybalsters van Forza houden na tien wedstrijden in de eerste klasse A een clean sheet. De nummer vijf van de ranglijst, Flits 2, kreeg er met een regelmatige 0-4 (18-25 18-25 16-25 16-25) van langs. In het nieuwe jaar hervat koploper Forza de competitie tegen Volley Voorne, de nummer drie.