Afbeelding

WIK’57 krijgt flinke oorwassing op eigen veld

Sport

Kansen benutten was nog niet aan Duiveland besteed in het seizoen 2023/2023. Tegen WIK’57 lukte dat vooralsnog een keer wel.

Nou, een keer. Op sportpark De Vospit schoten de Oosterlandse elf zaterdag een half dozijn vol, waaronder twee eigen treffers van de thuisploeg en twee strafschoppen. Duiveland-coach Jordy Heikens: “Het was wel wat geflatteerd, maar het is lekker dat het onze kant opvalt.” Bij de ploeg van collega Steven Seedo liep het dus van geen kanten. “Maken we de kansen af in de eerste twintig minuten, dan praat ik anders. Maar dit was heel slecht en beneden het niveau wat de spelers kunnen. Dan laat je de tegenstander in de wedstrijd komen en maken ze de kansen gewoon af.”
Waar WIK’57 door de nederlaag zes punten achterop is geraakt op koploper SKNWK, is Bruse Boys zaterdag dichter naar de eerste plaats in de derde klasse B gekropen. Door de andere uitslagen en door zelf met 4-0 te winnen van Prinsenland is de marge met lijstaanvoerder VVC’68 zes punten. Wanneer de ploeg van coach Michel Maaskant de inhaalwedstrijd tegen Vrederust wint, wordt die marge gehalveerd. Maaskant sprak van ‘een afgetekende overwinning’. “Prinsenland was twee keer gevaarlijk met een corner, maar dat was het. We hebben meer dan terecht gewonnen. We hadden de juiste energie en drive.”
In de tweede klasse E is MZC’11 koploper af na het gelijkspel in en tegen Yerseke. Nog vervelender eigenlijk was het uitvallen van Ramon Janson en Sven Heijboer met hamstringblessures, zo sprak MZC’11-oefenmeester Harro Hazelaar na afloop. Na een snelle achterstand domineerde zijn ploeg de eerste helft wat vlak voor rust werd beloond met een goal van Brett de Vos. De tweede helft hanteerde beide ploegen veel lange ballen die de wedstrijd niet ten goede kwamen. Allebei raakten nog een keer het aluminium en een goal van Martijn Dalebout werd afgekeurd. Onterecht naar de mening van Hazelaar. Volgens Yerseke was het ‘close’. Door het gelijkspel is MZC’11 tweede met drie verliespunten meer dan koploper Heinenoord, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
Yerseke-MZC’11 1-1 (1-1 Brett de Vos)

Derde klasse B:
Bruse Boys-Prinsenland 4-0 (1-0 Mats Willemse, 2-0 Jarno van Nieuwenhuize, 3-0 Niels van der Maas, 4-0 Jarno van Nieuwenhuize)

Vierde klasse C:
SKNWK-Brouwershaven 4-1 (1-0 Tim van der Cingel, 2-0 Remco van den Berge, 2-1 Robin van Mourik, 3-1 Tim de Looze, 4-1 David van de Broek) - verslag later op deze site
Fios-ZSC’62 1-4 (1-1 Michiel Schipper, 1-2 Davey van Essen, 1-3 Michiel Schipper, 1-4 Jesper Kriens)
WIK’57-Duiveland 1-6 (1-0 Stefan Heeg, 1-2 e.d., 1-2 Dylan van Klinken (penalty).1-3, e.d., 1-4 Jordi Wesdorp, 1-5 Wouter de Jonge (penalty), 1-6 Dylan van Klinken)
Westhoek-Herkingen’55 afg.

Meer nieuws