Afbeelding

ZSC’62 wint weer eens, puntenverlies Duiveland en Westhoek

Sport

Na enkele zeer magere weken heeft ZSC’62 weer eens een overwinning (9-0) geboekt.

Het gebeurde zaterdag op eigen veld (bovenste foto) tegen Colijnsplaatse Boys, ook al geen hoogvlieger in de vierde klasse C. “Het was veruit onze beste wedstrijd van het seizoen”, stelde ZSC’62-trainer Danny Magito vast. “Dubbele cijfers behoorden tot de mogelijkheden. Was het de kracht van ons of de zwakte van de tegenstander”, zette hij de zege in perspectief. De wedstrijd tegen de Noord-Bevelandse formatie was voor rust al beslist middels een 4-0-voorsprong. Twee weken terug ging ZSC”62, dat voor Colijnsplaatse Boys in zeven duels tien keer gescoord had, nog rusten met een 0-4-achterstand (tegen WIK’57). Deze formatie kwam zaterdag, net als koploper SKNWK, niet in actie vanwege afgelastingen op Goereese voetbalvelden.
Poulegenoten Duiveland en Westhoek ‘vergaten’ zaterdag te profiteren van de voetballoze dag voor SKNWK. Westhoek leed volgens trainer Henk Schouten een verdiende nederlaag tegen Bevelanders vanwege ‘een offday’. Duiveland liep voor de zoveelste keer tegen dezelfde lamp. “Helaas wederom een bekend verhaal”, meldde Jordy Heikens, de coach van de Oosterlanders, na de wedstrijd (onderste foto links) tegen WFB. “We hebben genoeg kansen gehad en geven te makkelijk twee goals weg. De 1-3 viel laat nadat we een extra spits hadden gecreëerd.”
MZC’11 (onderste foto rechts), koploper in de tweede klasse E, boekte in niet al te hoogstaande wedstrijd tegen Walcheren een terechte zege. Na een goede start (inclusief goal van Sander van Vossen) werd het een gelijkwaardige wedstrijd waarin Walcheren niet echt gevaarlijk werd. Na de pauze controleerde MZC’11 op sportpark Den Hogen Blok de wedstrijd maar duurde het lang voordat de vele kansen werden verzilverd. Invaller Martijn Dalebout verdubbelde uiteindelijk de marge. Uit het niets kwam Walcheren op 2-1 maar hiermee kwam de zevende, Zierikzeese zege van het seizoen 2023/2024 niet meer in gevaar.
Van alle ploegen van Schouwen-Duiveland beleefde Bruse Boys bij Stellendam in de derde klasse B de meeste opmerkelijke wedstrijd. Dat begon al met negen afwezigen en in de tweede minuut moest Luca de Bruine de strijd staken vanwege een hamstringblessure. Ondanks een overwicht ging de ploeg van trainer Michel Maaskant met een 2-1-achterstand rusten. Na de 2-2 van de weer herstelde spits Jarno van Nieuwenhuize ontving Tim von Unen na een uur spelen zijn tweede gele kaart. Ondanks die minderheid kreeg Bruse Boys genoeg kansen op een derde treffer. “Ons gevoel is dat we het echt hebben laten liggen”, aldus Maaskant.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
MZC’11-Walcheren 2-1 (1-0 (Sander van Vossen, 2-0 Martijn Dalebout)

Derde klasse B:
Stellendam-Bruse Boys 2-2 (2-1 Julian van Nieuwenhuize, 2-2 Jarno van Nieuwenhuize)

Vierde klasse C:
Brouwershaven-Fios 1-1 (1-1 Senna Steenhorst) - (onderste foto midden)
ZSC’62-Colijnsplaatse Boys 9-0 (1-0 Michiel Schipper, 2-0 Jesper Kriens, 3-0 Dani de Vlieger, 4-0 Youri van de Klooster, 5-0 Michiel Schipper, 6-0 Dani de Vlieger, 7-0 Michiel Schipper, 8-0 Robert de Looze, 9-0 e.d.)
Herkingen’55-WIK’57 afg.
SNS-SKNWK afg.
Bevelanders-Westhoek 4-0
Duiveland-WFB 1-3 (1-1 Dylan van Klinken (penalty)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Meer nieuws