Afbeelding
Foto: © Kees Bin

MZC’11 tijdelijk koploper na late afgelasting topper

Sport

MZC’11 deed op de achtste speeldag wat ze moest doen, maar na afloop van de 3-1-zege op Arnemuiden was er sprake van ingetogen vreugde.

De ploeg van trainer Harro Hazelaar had zaterdag graag willen profiteren van het resultaat tussen SVOD’22 en Heinenoord, tot 18 november de twee koplopers in de eerste klasse E en de teams die samen konden uitmaken wie de eerste periodetitel (of niet) zou gaan pakken. Het laatste want op het allerlaatste moment keurde de scheidsrechter de velden in Oostkapelle af waardoor een apotheose omtrent de eerste periode van het seizen 2023/2024 uitbleef.
MZC’11 moest zaterdag wel ‘gewoon’ voetballen want met kunstgras – een actueel item deze week op Schouwen-Duiveland (zie Sportschouw op deze site) - gaat het altijd door. Het was verre van gewoon met veel wind en een wedstrijd lange regen.
Het leek de voetballers weinig te deren. Ze lieten zeker geen onaardig spel zien en vanwege het scoreverloop bleef het lang spannend. Arnemuiden oogde in de eerste helft wat gevaarlijker omdat ze goed raad wist met de door MZC’11 weggegeven ruimte. Hazelaar: “In balbezit vond ik ons in de eerste helft ook goed, maar brachten de individuele kwaliteiten van Arnemuiden het gevaar”. Voor en na de 2-0 van MZC’11 raakte de ploeg van oud-MZC’11-trainer Alexander van Keulen namelijk paal en lat. De 1-0 van de thuisploeg kwam in de zevende minuut van Sander van Vossen (links op foto). Met een strak schot in de linkerhoek liet hij Arnemuiden-goalie Ruben Catsburg kansloos. Bij de tweede MZC’11-goal was dat ook het geval na een prachtige aanval over vijf schijven. De beslissende pass werd gegeven door Ramon Janson die Kyle van Tiggelhoven in de twintigste minuut een niet te missen kans bood: 2-0.
Zes minuten later bracht Jesse Bank de spanning terug. Nadat hij eerst de lat raakte, was het enkele ogenblikken later met het hoofd wel raak. Nog voor rust had Janson de marge weer op twee kunnen brengen maar zijn fraaie schoot raakte de kruising. Dat verschil kwam er wel door een rake kopbal van Rody Vermue nadat ploeggenoten Van Vossen en Janson hun vizier net niet op scherp hadden staan.
Na de 3-1 kwam MZC’11 geen moment meer in gevaar. Sterker nog, Arnemuiden creëerde na de pauze geen enkele mogelijkheid meer. Hazelaar kon niet anders dan tevreden zijn. “Conditioneel zat het goed bij ons en we zaten er goed bovenop. Het gaat erom dat je continu wilt doorgaan en het meeste van jezelf eist.”
Ook cijfermatig kan de Oostkapellenaar tevreden zijn. Door de afgelasting van de topper om de eerste periodetitel staat MZC’11 weer bovenaan in de tweede klasse E. Het elftal van Hazelaar heeft in acht wedstrijden 23 keer gescoord en er slechts vier tegen gekregen. Twee tegengoals deden echt pijn want dat betekende meteen puntenverlies, maar verliezen deed MZC’11 als enige tot nu toe niet. Het zouden zomaar ‘kampioencijfers’ kunnen zijn. Daar wil Hazelaar helemaal niets van weten, laat staan van een topvier die al enige weken de toon zet in deze poule. “Na de winterstop gaan we echt doelen stellen. Nu blijven we back to basic.” (foto Kees Bin)

Meer nieuws