Afbeelding

Concurrentie Spiegels morsen flink in schaakstrijd

Sport

Sjaak Spiegels was in de achtste speelronde van de interne competitie van schaakvereniging Zierikzee de grote winnaar.

De koploper won van de verrassende nummer drie, Fokko Baakman, en kon rustig toekijken hoe zijn directe concurrenten dure punten lieten liggen. Martin Krijger, titelverdediger, kwam niet verder dan remise tegen Michel Melkert. Spiegels en Krijger blijven hierdoor eerste en tweede. Derde is nu Kees van den Nieuwendijk. De runner-up van vorig seizoen, Aloys Kersten, kreeg stevige tegenstand van Erik de Vrieze, maar ook die partij eindigde onbeslist. Mark van Rooten hoopte tegen Paul Greefhorst zijn sterke spel van vorig seizoen weer terug te vinden, maar dat ging mis.
Nadat in het eindspel de laatste torens waren afgeruild kon Greefhorst de pionnen op de damevleugel naar voren schuiven en met promotiedreiging op zowel de a- als f-lijn kon Van Rooten, de nummer vier van vorig seizoen, de verdediging niet volhouden.
In het eindspel tussen Baakman (links op foto) en Spiegels (rechts) moest laatstgenoemde zijn stelling rustig verdedigen en probeerde stukken te ruilen. Helaas voor Baakman speelde hij zijn toren ook nog naar een verkeerd veld wat hem een kwaliteit kostte. Met een toren minder gaf Baakman de strijd op.

Meer nieuws