Afbeelding
Foto: Kees Bin

‘Beetje tammetjes’ MZC’11 toont toch veerkracht

Sport

Pas in de laatste twintig minuten in de wedstrijd tegen Hellevoetsluis liet MZC’11 zien er voor te willen gaan, maar dat offensief leverde geen drie punten meer op.

“We hadden onze huid wel wat duurder mogen verkopen”, vertelde MZC’11-trainer Harro Hazelaar zaterdag op sportpark Den Hogen Blok na het gelijkspel met de nummer vier uit de tweede klasse C na zes speelronden in het seizoen 2023/2024. “Het was een beetje tammetjes. Ik vraag me ook af hoe dat kwam. Als je bovenaan staat, weet je dat iedere tegenstander vol gas geeft, dan moet je zelf ook dubbel zoveel gas leveren om te leveren. Wanneer je dat niet doet, is het lastig. Maar het kan ook zijn dat spelers het vandaag net niet hadden. Dat is een verdienste van een tegenstander.”
Met een inmiddels vertrouwde opstelling (Mike Bakker, Rick Ganzeman, Roemer Bijdevaate, Jesse van der Linden, Rody Vermue, Jesse van de Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Sander van Vossen, Jeremy Hubregtse en Ramon Janson) en onder slechte weersomstandigheden was de eerste helft heel moeizaam van beide kanten. Hazelaar: “Qua weer was de wind erg bepalend. Hellevoetsluis deed het goed. Ze zaten er bovenop en hadden vaak de tweede bal.” De betere kansen voor rust waren ook voor de Zuid-Hollandse formatie.
De tweede helft bleef lange tijd redelijk in evenwicht. Over en weer was veel strijd en er ontstonden wat kleine mogelijkheden. “Maar er was niet veel gevaar voor de goals”, vond Hazelaar. Een kwartier voor tijd stapte MZC’11 bij een eigen corner te wild in waardoor de bal door Hellevoetsluis naar spits Jeroen Burger kon worden geschoten. Eén op één met doelman Bakker maakte hij de 0-1.
Bij deze stand moest Hazelaar wel (wat) forceren en bracht Coen Dalebout en Jaimy Matthews er in voor Ganzeman en Sander van Vossen. Achterin liet de coach zijn ploeg één op één spelen en stond MZC’11 bijna met vier man in de spits.” Toen zag je dat er wel strijd geleverd werd”, aldus Hazelaar, die Luuk van Vossen een minuut voor het einde van de officiële speeltijd de 1-1 in de rechterbovenhoek zag krullen. Na de gelijkmaker kwam de thuisploeg met wat kansen nog dicht bij een overwinning. Dat zou een te grote beloning zijn geweest voor het wat matte optreden van MZC’11 tegen Hellevoetsluis. Uiteraard had Hazelaar willen winnen, maar dit was volgens hem een ‘passende uitslag’. Het gelijkspel zorgde er wel voor dat MZC’11 haar koppositie is kwijtgeraakt aan SVOD’22 en Heinenoord, twee ploegen die in beginfase van de competitie werden verslagen met respectievelijk 4-1 en 5-0, maar nu een punt meer hebben. In die volgorde staan ze ook in de stand van de eerste periode. MZC’11 heeft het eerste prijsje van het seizoen dus niet meer in eigen hand. Hazelaar vlakt de kansen echter niet uit. Op de laatste speeldag van de eerste periode (18 november) gaat MZC’11 naar Arnemuiden en spelen Heinenoord en SVOD’22 tegen elkaar. Hazelaar: “Daar kan een leuke ontknoping uitkomen”. (foto Kees Bin)

Meer nieuws