Afbeelding

WIK’57 in eerste derby met drie punten van Van Zuijen

Sport

De eerste derby van het seizoen in de vierde klasse C, Westhoek-WIK’57 op sportpark Van Zuijen, is geëindigd in een 1-2-zege voor het Kerkwerfse team.

Hoewel Steven Seedo, de trainer van WIK’57, ontbrak, was het voor hem wel een aparte wedstrijd. Toen hij in de winterstop van 2019 stopte als trainer, was hij in dienst van Westhoek. Uitgerekend tegen deze ploeg heeft hij dus zijn trainersloopbaan hervat. Seedo: “Het is wel leuk om drie punten te pakken bij je eerste competitiewedstrijd, vooral tegen je oude club”.
Met WIK’57 staat ook Duiveland als één van de eerste ploegen - SNS en Herkingen’55 zijn na de eerste speeldag de andere twee - aan kop. De nogal gehavende formatie uit Oosterland won niettemin met 1-2 bij Colijnsplaatse Boys. “Het was moeizaam maar de drie punten zijn binnen”, sprak Duiveland-trainer Jordy Heikens.
In dezelfde afdeling verloor ZSC’62 met 3-0 van SNS. Coach Danny Magito was duidelijk: “Het was een afgetekende nederlaag: 5-0 had ook gekund.”
Onder de nieuwe trainer Johan Sulkers moest SKNWK tegen Bevelanders, ook in 4C, een gelijkspel toestaan. “Gezien de kansen die we gekregen hebben, hadden we zeker veel meer verdiend”, aldus de Dinteloorder. Na de 1-0 waren er kansen op 2-0, maar viel de 1-1. Na rust waren Bas van Dijke (lob over de keeper), Stijn Dooge (op de lat) en Bela de Bloeme kansrijk voor een eventuele zege.
MZC’11 begon zaterdag cijfermatig goed tegen Terneuzen in tweede klasse E. In de Zeeuws-Vlaamse plaats werd het 0-2. MZC’11-trainer Harro Hazelaar kon zich een slechtere start bedenken in Zierikzee. Hij vond dat zijn team terecht had gewonnen, maar miste de overtuiging.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse E:
Terneuzen-MZC’11 0-2 (0-1 Roemer Bijdevaate, 0-2 Martijn Dalebout)

Derde klasse B:
Bruse Boys-VVC’68 2-3 (1-1 Aart de Waal, 2-3 Bas Kempe) - (verslag later op deze site)

Vierde klasse C:
Brouwershaven-WFB 1-1 (1-1 Lars Jonker)
SKNWK-Bevelanders 1-1 (1-0 Dominique Prins)
SNS-ZSC’62 3-0
Westhoek-WIK’57 1-2 (0-1 Colin van Wanrooij, 0-2 Frank den Boer, 1-2 Mark de Feiter)
Colijnsplaatse Boys-Duiveland 1-2 (1-1 Dylan van Klinken (penalty), 1-2 Ian Roks)

Meer nieuws