Afbeelding

Tennisster Van den Broeke tweemaal beste in Scharendijke

Sport

Saskia van den Broeke van TC Westerschouwen beleefde een aangename finaledag op het Dubbeltoernooi van LTC Scharendijke.

Met Bartosz Nowak uit Nieuwerkerk zegevierde Van den Broek zondag in het gemengd dubbel 7. In de finale versloegen ze Niels van der Linde (links op foto) en Marjolein Verton-Schimmelpennink met 7-6 6-3. In het vrouwendubbel 7 bond Van den Broeke met haar tegenstander uit de mixfinale Berbel Hoogerheide en Larissa den Boer aan de zegekar: 7-5 1-6 11-9. Net als Verton-Schimmelpennink stond ook Hennie de Koster, lid van LTC Zierikzee, in twee finales. Met Marcel Verton was hij beter dan Mark Kodde en Joost van den Doel in het mannendubbel 8: 6-4 6-2. Met Margreet Boot speelde Koster het gemengd dubbel 8 tegen Niels en Vera van der Moezel: een tweede hoofdprijs kwam er niet want Koster en Boot verloren met 6-1 6-7 10-8.
In het eerste officiële padeltoernooi op Schouwen-Duiveland verloren en wonnen John Nelis/Pablo Rubio een finale. In het mannendubbel 6 waren ze beter dan Jeffry Poppe en Jordi Suurmond: tweemaal 6-2.
Een kans op een tweede hoofdprijs kregen ze in het mannendubbel tegen de broers Koen en Wouter van den Berge uit Zierikzee. In een leuke wedstrijd onder behoorlijk wat publieke belangstelling kwamen Nelis en Rubio met 5-2 voor waarna de broers beter gingen spelen en de eerste set met 7-5 voor zich opeisten. In het tweede bedrijf ging het tot 3-3 gelijk op. Hierna volgden vele lange rally’s waarin de winnaars van de eerste set de overhand handen en uiteindelijk met 6-3 net wat beter waren.

Afbeelding

Meer nieuws