Afbeelding

Ineens lacht geluk en nacompetitie Duiveland weer toe

Sport

WIK’57 en Duiveland hadden zich al neergelegd bij een typische 0-0-wedstrijd, maar een treffer van Wouter de Jonge deed de ‘nacompetitiewereld’ voor de Oosterlandse formatie er ineens heel anders (lees: positief) uitzien.

“Gelukkig zit het een keer mee”, reageerde een blije Duiveland-coach Jordy Heikens, die zich - en hij niet alleen - zeven minuten voor de enige goal nog enorm opwond over het niet toekennen van een strafschop (Heikens: “Het was overduidelijk een penalty”) door de scheidsrechter. Het slachtoffer van de overtreding binnen het strafschopgebied, de al veel door blessures geplaagde Ian Roks, moest ondersteund door twee man naar de kleedkamers van sportpark De Vospit worden gebracht. Twee minuten na het niet geven van de penalty kreeg Duiveland-speler Tristan Korpershoek geel op het middenveld voor een overtreding die minder zwaar leek. Het paste allemaal precies in het seizoen waarin Duiveland veel ongelukkige momenten kende.
Het ‘ongeluk’ sloeg echter zaterdag snel om in puur geluk toen de net ingevallen Bart van Duijn, die ongeveer drie jaar niet gespeeld heeft vanwege andere beslommeringen, Wouter de Jonge de diepte instuurde. De penaltyspecialist van Duiveland verschalkte WIK’57-doelmam Lorenzo Weijers drie minuten voor tijd met de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.
Heikens, die zijn ploeg in de tweede helft wel wat kansen zag creëren: “Aan het einde hadden we het meeste recht op een zege, al was het wel een typische 0-0-wedstrijd. Maar als er dan een ploeg moet winnen...”. WIK’57-interimcollega Walter de Jonge, die WIK’57 na rust niet het niveau en de kansen van de eerste helft respectievelijk zag halen en creëren: “We hadden gezegd dat we in de tweede helft meer druk naar voren zouden leggen. Op de ene of andere manier kwam het totaal niet uit. Duiveland was in de tweede helft veel agressiever. Ik kijk er ook niet van op dat die goal daar valt. Misschien is het nog wel een terechte overwinning van Duiveland”.
Door de zege van de Oosterlanders zijn de kaarten bijna geschud in de strijd om de derde periode van de vierde klasse B. Immers, door de winst van Noad’67 op Westhoek (1-3) heeft Duiveland het bereiken van de nacompetitie weer in eigen hand. Een thuisoverwinning op de nummer dertien van de ranglijst. Colijnsplaatse Boys, volstaat op de slotdag (27 mei). Heikens: “Het is lekker dat het eens meezit want nu hebben we het in eigen hand”. Voor WIK’57, bij wie Rick Bevelander stopt, is het seizoen na de nipte nederlaag op eigen veld klaar. De Jonge: “We hebben het laten liggen in februari en maart”. Meer woorden wenste hij er niet over vuil te maken.

Meer nieuws