Paula Schot
Paula Schot Foto: Picasa

Personeel Zuidhoek legt werk uurtje stil

Sport

Het personeel van de sociale werkvoorziening de Zuidhoek legt het werk volgende week vrijdag een uur neer uit onvrede over de lage lonen. Wethouder Paula Schot heeft toegezegd daarbij aanwezig te zijn.

Henk Hillebrand, voorzitter van de Ondernemingsraad, zegt dat er grote onvrede is over de lage lonen. Dat is vooral ontstaan, nadat het kabinet besloot alle minimumlonen met tien procent te verhogen. En ook een extraatje voor het andere ambtelijke personeel is in het verkeerde keelgat geschoten. Ook het feit, dat de medewerkers slechts tien cent kilometervergoeding krijgen, terwijl het op de meeste plaatsen 0,19 cent is, is in het verkeerde keelgat geschoten. 

‘’Het is natuurlijk prima dat het minimumloon omhoog gegaan is. Dat was hard nodig. Maar we hebben hier ook veel mensen die daar net boven zitten en die krijgen die verhoging dus niet”, aldus Hillebrand.

Dat het werk uitgerekend op een vrijdag een uur stilgelegd wordt, vindt Hillebrand wel jammer. Het is in de regel niet zo druk op vrijdag. “Maar het is de enige dag dat de wethouder kan en die willen we er wel graag bij hebben.’’

Er wordt al langere tijd strijd gevoerd. Deze week is een delegatie bij minister Carola Schouten geweest, maar dat leverde niets op. Er is geen geld, was de boodschap. Dus staat er nu een landelijke actiedag gepland op 7 juni. Deze wordt vrijdag 26 mei ondersteund met een plaatselijke werkonderbreking. Wethouder Schot ondersteunt de actie.

Meer nieuws