Afbeelding
Foto: Kees Bin

Backx (MZC’11): goal, blessure en vertrek

Sport

Met een ijspakket rond zijn lies en ontbloot bovenlichaam zat Sander Backx een kwartier voor het einde van de wedstrijd al de kleedkamer.

Het kon zomaar al zijn laatste wedstrijd zijn geweest voor MZC’11 dat hij tegen het altijd stugge FC Axel (2-0) opluisterde met een fraaie treffer. Na zo’n vijf à zes seizoenen in de hoofdmacht van de Zierikzeese tweedeklasser speelt de Nieuwerkerkse spits cq. aanvallende middenvelder in het seizoen 2023/2024 voor NSVV, de aanstaande kampioen in de afdeling van MZC’11. “De speelstijl van NSVV spreekt me aan en ik vind het leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik zit ook vaak in Rotterdam, dus dat is ook niet nadelig”, doelt Backx (foto) op zijn toekomstige speelplaats, Numansdorp. “Het is ook leuk om het een klasse hoger te proberen. Ik speelde hier vooral met vrienden. Ik heb leuke jaren gehad en ga met een goed gevoel weg.”
Dat goede gevoel moet volgend weekend definitief gestalte krijgen op en tegen Walcheren. Een gelijkspel betekent definitief, na weken van toch wel enige onzekerheid, het veiligstellen van een stekje in de tweede klasse van het amateurvoetbal, Echter, uitwedstrijden zijn niet ‘het ding’ van MZC’11 in het seizoen 2022/2023. “In veel uitwedstrijden doen wij niet goed”, keek Backx kritisch terug. “Het zijn soms zware wedstrijden op lastige velden en dan hebben wij het zwaar. Dan is best gek dat we nu zesde staan en niet zeker bent. Als je het zo bekijkt, hebben we niet zo’n slecht seizoen.”
Zijn treffer was dat allerminst. Het betekende wel bijna een definitief slot op de deur van de wedstrijd tegen de Zeeuws-Vlamingen die voor de pauze tot geen enkele kans kwamen, al viel zijn goal kort na rust. Backx werd door Luuk van Vossen, zelf verantwoordelijk voor de openingsgoal met hele strakke trap van buiten ‘de zestien’ na ongeveer een halfuur spelen, de diepte ingestuurd, omspeelde de doelman knap en schoot met links vanuit een lastige hoek bij de tweede paal binnen: 2-0. “Het was niet makkelijk met links, maar ik ben er blij mee”, aldus Backx. “We moesten deze honderd procent winnen, helemaal omdat we volgende week naar Walcheren moeten. Dan is het lekker als je een beetje marge hebt.”
Of Backx daar zelf bij is, weet de voetballer niet. “Het voelde al stijf en ik had me eigenlijk al moeten laten wisselen. Bij het laatste sprintje stak het er in.” (foto Kees Bin)

Meer nieuws