Afbeelding

De Korte en Brouwers ijzersterk op Brouwersdam90 (update)

Sport

Met een ruime voorsprong op de nummers twee liepen Robert de Korte (foto) en Marieke Brouwers als eerste over de eindstreep van Brouwersdam90, het triatlonevenement op de gelijknamige dam.

De beste triatleet van Schouwen-Duiveland op de Brouwersdam 90 (1.000 meter zwemmen, 79 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) was Hans Stoutjesdijk. “Het ging wel goed, maar het was wel zwaar met de wind. Zeker met het fietsen op de dam richting Ouddorp want gedurende de race stond er alleen maar meer wind. Het werd steeds zwaarder.” De Zierikzeeënaar realiseerde een tijd van 3.06,59 uur. Winnaar De Korter noteerde 2.50,27 uur. Hiermee was de Maastrichtenaar een kleine twee minuten sneller dan de slechts negentienjarige Oosterhouter Sem Kroonen.
De winnende tijd bij de vrouwen was 3.13,58 en werd het dus op en langs de Brouwersdam genoteerd door - what’s in a name - Brouwers uit Tilburg. Er was nog meer ‘gebrouw’ want Maria Pankow uit Brouwershaven werd tiende op de Brouwersdam90 in een tijd van 3.52,55.
Op de kwart triatlon was Michel Bouwman uit Burgh-Haamstede één van de deelnemers. Hij passeerde de eindstreep na 2.37,45 uur. “Ik heb heerlijk sportdag gehad op de Brouwersdam. Het zwemmen vond ik taai door de watertemperatuur. Het fietsen had twee gezichten met tegenwind boven op de dam richting Ouddorp en wind mee richting de start/finish wat was goed voor de snelheid en herstel Het lopen ging uitstekend met een heerlijk zonnetje.”
In de krant van vrijdag 19 mei is er meer aandacht voor Brouwersdam90. Dan ontvouwt Stoutjesdijk ook zijn plannen voor 2023.

Meer nieuws