Afbeelding

ZSC’62-SKNWK duel der degradanten

Sport

De wedstrijd van het weekend voor het eilandelijke voetbal is ZSC’62-SKNWK.

Degene die verliest, degradeert als eerste van de twee Schouwse ploegen. Bij een gelijkspel in Scharendijke valt het doek voor beide teams in de derde klasse B. ZSC’62 mist nog altijd topscorer Robin Provoost. Danny Erkelens is ook geblesseerd en Ralph van Gent is geblesseerd. Tegenstander SKNWK, dat thuis met 4-2 won van ZSC’62, kan het vijftal Stijn Dooge, Stefan Vermeer, Max Jongebreur geblesseerd, David van den Broek en Tim de Looze niet opstellen.
In dezelfde derde klasse B speelde Bruse Boys zich twee weken geleden veilig na de 2-0-zege op ZSC’62. Trainer Michel Maaskant kan tegen De Jonge Spartaan sowieso geen beroep doen op Dylan Adelaar, Pepijn de Bruine, Thomas Maaskant en Rudo van den Berge. Boris de Bruine, Kevin en Wesley Avdic en Marc Bij de Vaate zijn vraagtekens.
In de vierde klasse B verdedigt Westhoek tegen SPS haar tweede plaats op de ranglijst en de eerste stek in de derde periode. Nummer drie, Duiveland, dat een punt minder heeft dan het elftal uit Burgh-Haamstede, ontvangt SPS en doet dat zonder de geblesseerden Robbert de Bruine, Roy Quik, Jordi Wesdorp, Joran Buijs en Rens Boogert. Brouwershaven gaat naar Noad’67 zonder Justin de Bruine, Skip Reijnen (beiden vakantie) en de geschorste Robin van Mourik. WIK’57 speelt zaterdag 13 mei tegen kampioen Wolfaartsdijk. Ian van der Wekken en Camiel Kleppe missen dat duel vanwege blessures. Zowel WIK’57 als Brouwershaven hebben waterkansjes om de derde periodetitel te veroveren, maar zijn hierbij vooral afhankelijk van andere uitslagen.
Jaimy Matthews is nog altijd geblesseerd bij tweedeklasser MZC’11 dat zaterdag tegen FC Axel, de nummer één na laatst, speelt.

Meer nieuws