Afbeelding

Schaakster Blinde gaat steeds sterker spelen

Sport

De met wit spelende Marianne Blinde is de laatste weken steeds sterker aan het spelen in de competitie van schaakvereniging Zierikzee. Dat is terug te zien in de resultaten.

Van de eerste acht partijen die Blinde dit seizoen speelde wist zij er slechts één te winnen. De overige zeven leverden geen enkel punt op. De acht partijen die daarop volgden, leverde Blinde vijf keer winst en één remise op, terwijl slechts twee keer haar tegenstander wist te winnen. In de achttiende speelronde had zij John van Dalsen tegenover zich en hij wist zich ook geen raad. Blinde kwam gaandeweg de partij een paard voor te staan. Van Dalsen poogde nog even zijn loper te veranderen in een toren, maar daar trapte Blinde niet in. Nadat Blinde haar toren tussen de vijandelijke koning en loper plaatste was het pleit beslecht.
Dick Doeswijk wisselt al acht weken lang winst en verlies met elkaar af en mocht nu tegen Bom voor zijn zevende winstpartij van dit seizoen. Arjan Bom, sinds kort lid van de vereniging, wilde proberen zijn tweede winstpartij bij te schrijven. Doeswijk trok al snel aan het langste eind, waardoor er nog tijd was voor een tweede partij. Die ging overigens ook naar Doeswijk.

Meer nieuws