Afbeelding

Forza biedt nieuwe koploper redelijk tegenstand

Sport

De volleybalsters van Forza hebben redelijk weerwerk kunnen bieden tegen WHV, dat na de 1-3 winst op de Schouwse formatie de nieuwe koploper in de promotieklasse A is.

Forza-coach Peter Korstanje stuurde Gina Kemmeren, Chantal Savenije, Louise Vleugel, Irsa de Oude, Manon Smolders en Celine Dorst als eerste spelers het veld. Ze maakten een aardige start, maar een 7-4-voorsprong begon één van de titelkandidaten haar draai te vinden en liep van 8-8 uit naar 12-20. Forza plooide nog wel terug tot 18-20, maar het gat was te groot geworden om WHV het nog lastig te maken in de eerste set: 19-25.
Met Daphne Folmer voor Savenije en Marit Klein voor Dorst vond Forza zaterdag tijdens de de elfde competitiewedstrijd meer aansluiting met WHV. Immers, na een 0-6- en 9-14-achterstand werd het een spannend, tweede bedrijf met leuke rally’s over en weer. Het eerste setpunt werd nog niet benut, maar op 25-24 verwerkte WHV een service van Kemmeren niet goed bij het tweede setpunt: 26-24.
Met alleen Jaida van Breda voor Smolders hield Van Korstanje vast aan zijn team voor het derde bedrijf dat tot halverwege gelijk opging. Vanaf 14-16 nam WHV het initiatief over en won de derde set met 17-25. In de vierde set keek Forza tegen een achterstand. Via een goede servicereeks van Lisa Padmos kwam de ploeg goed terug maar had WHV na 20-20 gewoonweg meer in huis.
“Op de beslissende momenten gaven we niet thuis”, vond Korstanje, die weet dat er in de tweede helft van de competitie voldoende werk aan de winkel is om zijn team naar de middenmoot te loodsen. “In de eerste week van januari gaan we weer trainen om ons goed voor te bereiden want het zit er echt wel in.”Meer nieuws