Afbeelding

Drie treffers voor Van Wanrooij en (Frank) den Boer

Sport

Met speels gemak heeft WIK’57 zaterdag tijdens de achtste speeldag van het seizoen 2022/2023 gewonnen van Colijnsplaatse Boys.

Met 0-6 (drie treffers van Colin van Wanrooij en Frank den Boer) werd de rode lantaarndrager van de vierde klasse B opzij gezet. Met deze nieuwe driepunter nestelt WIK’57 zich in het Schouwse, achtervolgende groepje op de nog altijd ongenaakbare koploper Wolfaartsdijk, dat zaterdag Brouwershaven met 4-0 versloeg. Na een goed halfuur was het pleit al beslecht op Zuid-Beveland. Trainer Marcel Verschoor vond dat zijn ploeg van zichzelf had verloren. “Zelf maken we de grote kansen niet en zij straften onze fouten wel af.”
Van die achtervolgers, bestaande uit Duiveland, WIK’57 en Westhoek, deed laatstgenoemde het het minst goed. Even leek de ploeg van trainer Henk Schouten in en tegen Goes (foto) tegen een nederlaag aan te lopen, maar tien minuten na de 1-0 rond 77e minuut maakte Delano Westerink alweer gelijk. Schouten kon er goed mee leven. “Ondanks dat we vijf basisspelers misten, hebben de jonkies het prima gedaan. Op grond hiervan ben ik tevreden over deze terechte uitslag.”
Duiveland trok in een leuke en aantrekkelijke wedstrijd tegen Herkingen’55 - beide teams hadden tot zaterdag vijftien punten uit zeven partijen - aan het langste eind. Wouter de Jonge werd met de 3-2 in de 78e minuut matchwinnaar na een goede aanval. Duiveland-coach Jordy Heikens vond de zege terecht. “Op basis van een goede eerste helft wel, al was Herkingen’55 in de tweede helft bovenliggend.”

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse G:
MZC’11-Zuidland 3-3 (1-0 Luuk van Vossen, 2-3 Rody Vermue, 3-3 Sander van Vossen)

Derde klasse B:
MOC’17-SKNWK 3-1 (3-1 Jarno van Nieuwenhuize)|
ZSC’62-Halsteren afg.
Bruse Boys vrij

Vierde klasse B:
Duiveland-Herkingen’55 3-2 (1-0 Ahmad Alhaji, 2-1 Robbert de Bruine, 3-2 Wouter de Jonge)
Colijnsplaatse Boys-WIK’57 0-5 (0-1 en 0-2 Colin van Wanrooij, 0-3 en 0-4 Frank den Boer, 0-5 Colin van Wanrooij, 0-6 Frank den Boer)
Wolfaartsdijk-Brouwershaven 4-0
Goes-Westhoek 1-1 (1-1 Delano Westerink)

Vriendschappelijk:
Wemeldinge-ZSC’62 3-6

Meer nieuws