Afbeelding

Weinig plezierige middag tweede- en derdeklassers

Sport

De zevende speeldag van het seizoen 2022/2023 heeft de tweede- en derdeklassers van Schouwen-Duiveland weinig (goeds en geluk) gebracht.

MZC’11, de enige tweedeklasser op het eiland, leeft al enige weken in mineur. Na de spectaculaire 4-7 bij DGBC gaat er niet zoveel meer goed. Er volgden nederlagen tegen Hellevoetsluis (1-0) en RCS (1-3) en zaterdag was het ‘raak’ bij medekoploper NSVV: 7-0. “We zijn vanmiddag door de ondergrens gezakt”, stelde MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse klip en klaar. “Teveel spelers geven niet thuis en er waren teveel afwezigen”. Middenvelder Kyle van Tiggelhoven haalde het einde: hij kreeg rood voor onbesuisd inkomen.
SKNWK en ZSC’62 blijven na 12 november in de derde klasse B staan waar ze staan: laatste en één na laatste na verliesbeurten tegen respectievelijk DVV’09 (0-6) en Den Bommel (3-0). De 0-6 op sportpark Het Springer was enigszins vertekend. Trainer Johnny van Dijke: “We hadden juist heel veel in te brengen, we scoren alleen niet”. ZSC’62-collega Edwin Kriens weet de nederlaag in Den Bommel aan een gebrek van fitheid. “Dat is de nu prioriteit. Bij een stand van 2-0 kregen we een enorme kans op 2-1. Zelfs dat lukt niet. Als je fit bent, lukt dat wel. Ik heb wel momenten gezien waar we wat mee kunnen.”
De vierdeklassers van Schouwen-Duiveland deden het wat beter. Duiveland had in Stavenisse weinig moeite met de plaatselijke SC. Jordi Wesdorp was met drie treffers voor Duiveland de man van de wedstrijd tegen de nummer één na laatst van de vierde klasse B, maar zijn ploeg had veel meer moeten scoren. Duiveland-coach Jordy Heikens: “We hebben veel kansen gehad, maar evenveel slordigheden. De doelman van Stavenisse pakte veel”. WIK’57 bleef in het spoor van de Oosterlandse formatie, dat nu gedeeld tweede staat met Westhoek en Herkingen’55, met een terechte 3-1-zege op Fios. WIK’57 heeft twee punten minder dan haar Schouwse collega’s. Voor Westhoek had er overigens wel meer ingezeten tegen SNS, vond trainer Henk Schouten. ,,Ik ben in ieder geval heel tevreden over de teamgeest.”

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse G:
NSVV-MZC’11 7-0

Derde klasse B:
SKNWK-DVV’09 0-6
Bruse Boys-MOC’17 1-2 (1-2 Julian van Nieuwenhuize (op foto rugnummer 2)
Den Bommel-ZSC’62 3-0

Vierde klasse B:
Westhoek-SNS 1-1 (1-0 Lennard Padmos)
WIK’57-Fios 3-1 (1-0 Nick den Boer, 2-0 en 3-0 Frank den Boer)
SC Stavenisse-Duiveland 0-4 (0-1, 0-2 en 0-3 Jordi Wesdorp, 0-4 Thijs Rentier)
Brouwershaven-Goes 1-1 (1-1 Julian van Ass)

Meer nieuws